Tudi velika tlakovana površina pred vstopom v kulturni objekt se slabo stara, zato potrebuje revitalizacijo, da bo spet postala tržni, odprt prostor, ki vodi v ključni kulturni objekt v občini, so poudarili v ateljeju Ostan Pavlin.

Preuredili bodo park v središču kraja

Območje pred Kulturnim domom Joža Ažmana v središču Bohinjske Bistrice želi občina popolnoma prenoviti. Načrtovalci prenove si predstavljajo, da bo obnovljeni park postal »majhna odprta dnevna soba kraja«. Na občini ocenjujejo, da bodo v projekt vložili okoli pol milijona evrov, svetniki pa upajo, da bo izveden še v tem mandatu.

Želijo, da bi v središču kraja nastal sodoben prostor, kjer se prepletata kulturno in naravno. Območje želijo zaščititi pred prometom, ga bolj odločno zamejiti od sosednjih površin in mu dodati jasnejšo strukturo.

Bohinjska Bistrica – Idejna zasnova za prenovo parka v središču Bohinjske Bistrice ob Kulturnem domu Joža Ažmana je nastala že pred nekaj leti, zdaj pa so arhitekti občinskim svetnikom predstavili tudi prve izvedbene načrte.

Cilj investicije je celostna prenova tega prostora, s čimer bi poskrbeli tako za ustrezno funkcioniranje kulturnega objekta z njegovimi programi kot tudi izvajanje različnih dejavnosti in programov v zunanjem prostoru, pojasnjujejo na občinski upravi.

Kot so pojasnili pripravljavci iz ateljeja Ostan Pavlin, želijo, da bi v središču kraja nastal sodoben prostor, kjer se prepletata kulturno in naravno. Območje jugovzhodno od Doma Joža Ažmana, ki je zdaj zamejeno s prometnimi površinami, in sicer cestami in parkirišči, želijo zaščititi pred prometom, ga bolj odločno zamejiti od sosednjih površin in mu dodati jasnejšo strukturo.

Po načrtih naj bi tako popolnoma prenovili prostor pred kulturnim domom oziroma vhod vanj, urediti parkovni del, kjer naj bi otroško igrišče postavili na območju v smeri proti kopališču, Triglavsko cesto, sedaj osnovno prometno povezavo med dvema deloma Bohinjske Bistrice, pa z umestitvijo pergole ob drevored razširiti v promenado, ki bo v zadnjih letih dokaj hitro razvijajoči se Bohinjski Bistrici dala jasnejši značaj urbanega naselja. Pri izvedbi bodo v največji možni meri uporabljeni lokalni materiali, interpretirani na sodoben način.

Osnovno vodilo pri oblikovanju parka je neovirana raba zunanjih površin, umeščanje programskih sklopov glede na prostorske značilnosti in možnosti, povezovanje zunanjih in notranjih prostorov objekta in povezovanje programov glede na njihove karakteristike ob upoštevanju raznolikega razpona potreb uporabnikov, še poudarjajo na občinski upravi.

Kot so pojasnili na občinski upravi, je trenutno v izdelavi popis del, na podlagi katerega po pripravljen investicijski načrt. Po prvih ocenah bo investicija vredna okoli pol milijona evrov, svetniki, ki so z veliko naklonjenostjo potrdili predstavljeno rešitev prenove parka, pa so med drugim izrazili upanje, da bo projekt izpeljan še v tem mandatu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / sobota, 4. julij 2020 / 17:06

Uglašen zakonski tandem

Zakonca Jana in Beno Virt iz Britofa že nekaj časa rekreativno kolesarita na tandemu, kolesu z dvema sedežema. Na sprednjem sedežu tandem krmari Jana, na zadnjem Beno, ki ima zgolj še poldrugi odstote...

Objavljeno na isti dan


Kamnik / četrtek, 29. april 2021 / 23:54

Evropski denar za ureditev treh kolesarskih poti

S pomočjo evropskih sredstev bodo uredili kolesarske povezave od Kamnika do Ljubljane, med Kamnikom in Godičem ter od Železnikov do Selc.

Zanimivosti / četrtek, 29. april 2021 / 23:51

Najprej hotel, zdaj še luksuzne suite

Zakonca Bidovec sta pred dobrimi tremi leti v starem mestnem jedru Rovinja pred propadom rešila staro hišo, jo povsem prenovila in odprla hotel, nedolgo nazaj sta se lotila še ene prenove ...

Razvedrilo / četrtek, 29. april 2021 / 23:45

Preprosto Zvezdana

Zvezdana Mlakar nas vsakič znova preseneča s svojo zvedavostjo, zgovornostjo in iskrenostjo v Zvezdani, večerni pogovorni oddaji na Televiziji Slovenija. Z leti je oddaja dobila precej moškega občinst...

Gospodarstvo / četrtek, 29. april 2021 / 23:39

Na Brdu manjka le še hotel

Prenova Elegans hotela Brdo poteka skladno z načrti in bo končana pravočasno ter v predvidenem proračunu, zagotavlja direktor Javnega gospodarskega zavoda Brdo Marjan Hribar.

Izleti GG / četrtek, 29. april 2021 / 14:58

Železna pot – via ferrata

Kakšno srečo sva imela z Nejcem, ko sva prejšnji konec tedna na malce turobno soboto parkirala v Gozdu - Martuljku in ugotovila, da sva ena in edina obiskovalca precejšnje novitete – ferat...