Z uvrstitvijo v skupino za prvaka je glavni cilj triglavanov izpolnjen, a priložnosti za zmage bodo iskali tudi na zadnjih šestih tekmah. / Foto: Gorazd Kavčič, arhiv Gorenjskega glasa

Brez pritiska v zadnje tekme

Orli so po uvrstitvi v skupino za prvaka dosegli glavni cilj sezone, v zadnjih šest tekem druge nogometne lige zato vstopajo sproščeno.

Kranj – Po 15 odigranih krogih, se je druga nogometna liga razdelila v skupino za prvaka in skupino za obstanek. S torkovo zmago nad koroškim Fužinarjem so si vstopnico za skupino najboljših v zadnjem kolu priigrali tudi triglavani. Že minulo soboto jih je tako čakalo težko gostovanje pri Rolteku Dob, ki je redni del prvenstva zaključil na drugem mestu. Uvrstitev med najboljših osem ekip jim je očitno dala krila, saj so v prvem polčasu že vodili s prednostjo treh golov, a je Dobljanom v drugem delu srečanja vendarle uspelo iztržiti neodločen izid. To je bil sicer enajsti medsebojni obračun obeh moštev, Kranjčani so zmagali šestkrat.

Orle do konca tekmovanja čaka še šest tekem v skupini za prvaka, prva bo v soboto proti prvi ekipi rednega dela Radomljam, nato pa bodo že v sredo gostovali pri Rudarju v Velenju. A kot pravi trener Kranjčanov Boštjan Miklič, ki je vodenje kluba prevzel januarja, se je ekipa po uvrstitvi v skupino za prvaka otresla bremena in v zaključni del tekmovanja vstopa sproščeno. »V vsaki tekmi bomo poskusili zmagati in priti čim višje na lestvici. Po uvrstitvi v skupino za prvaka smo dosegli glavni cilj, smo sproščeni in fantje lahko zdaj igrajo brez pritiska. Počasi bomo poskušali ekipo tudi že pripravljati na naslednjo sezono,« je povedal Miklič, ki ocenjuje, da ni bilo realno pričakovati, da se bo ekipa že letos znova uvrstila v prvo ligo, v kateri je nastopala že v minuli sezoni. Klub so namreč zapustili izkušeni igralci, Kranjčani pa v letošnji sezoni nastopajo s precej pomlajenim moštvom – tekmo s Fužinarjem so denimo zaključili s štirimi mladinci.

Dolgoročni cilj triglavanov je v naslednjih dveh ali treh sezonah zgraditi mlado jedro ekipe, ki se bo lahko ponovno potegovala za vstop v najvišjo slovensko ligo. »Če se bo priložnost ponudila že prej, jo bomo zgrabili, a ne gre prehitevati. Želimo si, da bi se v prihodnje ekipi pridružili dva ali trije izkušenejši igralci, ki bi bili mladim lahko vzor in mentorji, prihodnost pa gradimo seveda na mladih,« je še povedal Miklič.

Tretji gorenjski drugoligaš NK Kalcer Radomlje je v soboto gostil velenjsko moštvo Rudar in prepričljivo zmagal s 3 : 0.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / petek, 4. julij 2014 / 11:00

Nedelja za Maraton Alpe

Le še dva dni nas loči od 8. Maratona Alpe, ki s 130 kilometri in tremi alpskimi prelazi ali kar dva tisoč metri višinske razlike ostaja ena najtežjih rekreativnih kolesarskih tekem pri nas.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / torek, 27. april 2021 / 15:49

Kolesarski Abraham

Andrej Sajovec iz Trboj je 20. aprila letos podal roko Abrahamu. Njegovi najbližji so mu voščili v skladu z aktualnimi ukrepi, prijatelji pa so poskrbeli za »mlaj« v slavljenčevem stilu: postavili...

Mularija / torek, 27. april 2021 / 15:45

Razmišljali o vodi

Ob letošnjem svetovnem dnevu vode so v Osnovni šoli Poljane za učence osmega in devetega razreda organizirali fotonatečaj z naslovom Voda – kaj mi pomeni.

Kronika / torek, 27. april 2021 / 15:39

Pomagali trem pohodnikom

Bohinj, Kranjska Gora – V soboto so gorski reševalci pomagali trem pohodnikom, ki so se znašli v težavah. Bohinjski gorski reševalci pa so okoli 16. ure posredovali na planini Zajamniki, kjer si je...

Gospodarstvo / torek, 27. april 2021 / 15:36

Škoda po pozebi bo velika

Po prvi oceni bo pri sadnem drevju zaradi pozebe od sedemdeset- do stoodstotni izpad pridelka.

Kultura / torek, 27. april 2021 / 15:34

Deset imen za kresnika

Znan je izbor desetih romanov, ki so nominirani za 31. nagrado kresnik. Le ena avtorica.