Kljub hitremu posredovanju reševalcev je deklica na kraju nesreče umrla. Fotografija je simbolična. / Foto: Gorazd Kavčič

V Mengšu pes do smrti pogrizel deklico

Včeraj popoldne se je v Mengšu zgodila tragedija, v kateri je umrla osemletna deklica.

Mengeš – Policisti so bili včeraj nekaj pred 17. uro obveščeni, da je v Mengšu pes napadel otroka. Po do zdaj zbranih podatkih se je osemletna deklica na dvorišču stanovanjske hiše, ograjenem z ograjo, a so bila vrata odprta, preveč približala psu, ki je bil privezan na verigo. Pes je deklico napadel in jo ogrizel, kljub posredovanju odrasle osebe, ki je psa odstranila in takoj poklicala reševalce, pa je deklica na kraju dogodka zaradi hudih poškodb umrla. Po poročanju več medijev naj bi šlo za psa pasme rotvajler. Kot so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti opravili ogled in še zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Na kraju dogodka je bila tudi veterinarska inšpektorica, ki je odredila odvzem psa. O ugotovitvah bo obveščeno tudi pristojno državno tožilstvo.

Kot je danes v izjavi za javnost pojasnil vodja oddelka za splošno kriminaliteto sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana Valter Zrinski, pes sicer ni bil evidentiran kot nevaren. »Vse okoliščine še ugotavljamo in vseh podatkov še nimamo zbranih,« je še dejal Zrinski.

V Sloveniji smo v zadnjih letih zabeležili več napadov psov na človeka, v javnosti je pred dvema letoma odmeval napad štirih psov na Koprčanko, ki je zaradi ugrizov utrpela več poškodb. Leta 2017 pa so trije pitbuli napadli 71-letnico iz Črnomlja, ki je zaradi poškodb umrla.

V Sloveniji je sicer po lanskoletnih podatkih centralnega registra psov registriranih več kot 235 tisoč psov, od tega jih je več kot dva tisoč evidentiranih kot nevarnih.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sobota, 24. februar 2018 / 10:27

Bron za hrabrega Tržičana

Deskar Žan Košir je v paralelnem veleslalomu na olimpijskih igrah v Pjongčangu osvojil bronasto odličje.

Objavljeno na isti dan


Splošno / torek, 11. december 2007 / 07:00

Šteje kalorije in hodi v fitnes

"V pripravljalnem obdobju treniram dvakrat na dan, jem pa šestkrat na dan, vsakokrat belo meso," pravi Miha Zupan, aktualni državni prvak v bodybuildingu.

Kranj / torek, 11. december 2007 / 07:00

V enem tednu dve tekmovanji

Plavalni klub Merit Triglav Kranj je pripravil 24. Špelin in Vesnin memorial, za organizacijo zimskega absolutnega državnega prvenstva pa so poskrbeli pri KPD Zvezda.

Kranj / torek, 11. december 2007 / 07:00

Učenci soustvarjajo pouk

Učitelji se morajo zavedati, da imajo v razredu različne otroke, ki imajo različne učne stile, sposobnosti in motivacijo.

Splošno / torek, 11. december 2007 / 07:00

Kdaj zdraviti z antibiotiki

Do danes so antibiotiki rešili že na milijone življenj. Antibiotik, dan pravemu bolniku, v predpisanem odmerku in na primeren način, je eno od najmočnejših orožij v boju z bakterijskimi povzročitelji...

Splošno / torek, 11. december 2007 / 07:00

Njena ljubezen do šivanja narodnih noš

"Ko vidim obleko narejeno, pozabim na vse preživete ure za šivalnim strojem. Takrat pozabim, koliko ur je vloženega v eno samo obleko," pravi Jožica Šmid.