Evropski denar za obnovo stanovanj

Mestna občina Kranj lahko pri načrtovani prenovi neprofitnih stanovanj na Planini računa tudi na izdatno pomoč Evropske unije in države.

Kranj – Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je prejšnji teden odobrila skoraj 155 tisoč evrov finančne podpore iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za projekt prenove stanovanj v lasti Mestne občine Kranj v vrednosti 260 tisoč evrov. Po prenovi podružnične šole Simona Jenka Center in načrtovani prenovi nekdanje gradbene šole v kranjskem mestnem jedru je to že tretji projekt kranjske občine z odobrenimi evropskimi sredstvi za revitalizacijo degradiranih urbanih območij v zadnjih dveh letih.

Mestna občina Kranj bo prenovila šestnajst neprofitnih stanovanj v stanovanjski soseski Planina in stanovanje z neurejenim zemljiškim stanjem. »Namen obnove je zagotavljanje ustreznega bivalnega standarda najemnikom (med drugim učinkovita izraba energije, zmanjševanje stroškov tekočega vzdrževanja, dvig kakovosti bivanja, ohranjanje poseljenosti na tem območju) in ohranjanje fonda neprofitnih stanovanj v kranjski občini,« so pojasnili na občini. Celotna vrednost operacije znaša 260.363 evrov, naložbo pa sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj s skupno skoraj 194 tisoč evri, občina pa bo prispevala 66 tisoč evrov.

»Zelo me veseli, da država in Evropska unija prepoznavata potrebe Mestne občine Kranj ter se tako skupaj približujemo uresničevanju začrtanih ciljev, s katerimi dvigujemo kakovost bivanja v Kranju. Tu smo zaradi občanov in za občane. Prenova neprofitnih stanovanj na Planini predstavlja tretjo operacijo z odobrenimi evropskimi sredstvi, ko gre za revitalizacijo degradiranih območij v zadnjih dveh letih, čakamo še na potrditev četrte. Izvajanje velikih zgodb in pridobivanje sredstev v času epidemije, velike svetovne krize, daje celoti dodano vrednost,« je odobritev sofinanciranja komentiral kranjski župan Matjaž Rakovec.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / sobota, 26. maj 2007 / 07:00

Šov plesi v Radovljici

Minuli konec tedna je bilo v Radovljici državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih v organizaciji Blejskega plesnega studia (BPS).

Objavljeno na isti dan


Radovljica / sreda, 7. april 2010 / 07:00

Se je zmotil direktor ali svetniki?

Radovljica - Radovljiški občinski svet je v četrtek nadaljeval v sredo začeto sejo, na kateri so svetniki obravnavali in z osmimi glasovi proti (sedem za) zavrnili Odlok o občins...

Bohinj / sreda, 7. april 2010 / 07:00

Dražje napačno parkiranje ob jezeru

Z višjimi kaznimi za voznike, ki bodo parkirali na nedovoljenih mestih oziroma prekoračili čas na parkirišču, želijo zmanjšati pritisk motornih vozil na jezersko obalo.

Medvode / sreda, 7. april 2010 / 07:00

Medved o "s:porni" oddaji

V Mladinskem centru Medvode so odgovorili na očitke, ki letijo na njihov projekt Dlake na jeziku, konkretneje na eno izmed štirih oddaj z naslovom Pornografija.

Prosti čas / sreda, 7. april 2010 / 07:00

Quiksilver Luža contest

Če vas bodo v bližnji prihodnosti ujele aprilske dežne kaplje in boste robantili, ker ravno sedaj nimate dežnika s sabo, se spomnite Luža contesta. Krvavec, tretji april, mraz, sneg in voda. Prec...

Bled / sreda, 7. april 2010 / 07:00

Bled bo praznoval

Bled - Letošnji občinski praznik na Bledu bodo zaznamovale številne nove pridobitve, ki jih bodo odprli prav v teh dneh. Tako bodo že danes ob 13. uri v Zdravstvenem domu Bl...