Dan medu v kulinariki

Lesce – Javna svetovalna služba v čebelarstvu bo v sodelovanju s Čebelarskim razvojno izobraževalnim centrom Gorenjske, Čebelarsko zvezo Gorenjske in Čebelarskim društvom Radovljica pripravila jutri, v soboto, v čebelarskem centru v Lescah Dan medu v kulinariki. Dogajanje se bo začelo ob 10. uri. Najprej bosta predavanji o cvetnem prahu in apiterapiji ter podelitev priznanj najbolje ocenjenemu medu, nato pa bodo pokušnje medenega menija (sirovi štruklji z medom in orehi, jelen v medeno-poprovi omaki, čokoladna salama z medom, goveja solata z medeno-balzamičnim prelivom in medeni koktajl) ter zelenjavne juhe z medom in »šmornom« z medenim prilivom ter medenega presenečenja iz ponvice. Dogajanje bodo popestrili tržnica s ponudbo čebeljih pridelkov in izdelkov, ustvarjalne delavnice in degustacija različnih vrst medu, terenska svetovalca Janez Markič in Tomaž Pintar pa bosta čebelarjem svetovala glede vrste medu in vključevanja v sheme kakovosti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / sobota, 28. maj 2016 / 13:21

V nedeljo zapora parkirišča pri Tehniku

Škofja Loka – Na parkirišču pri Tehniku bodo ta konec tedna na novo uredili in zarisali parkirna mesta. Zarisali bodo 52 parkirnih mest za osebna vozila (od tega dva za invalide), tri parkirna mest...

Objavljeno na isti dan


Nasveti / četrtek, 14. marec 2013 / 07:00

Okraševanje pirhov s staljenim voskom in buciko (1)

To je preprost način, kjer se lahko že otroci seznanijo z batik tehniko. Batik je indonezijska tehnika krašenja, predvsem tkanin. Podobno krasijo pirhe s staljenim voskom v Beli krajini in nekate...

Zanimivosti / četrtek, 14. marec 2013 / 07:00

Praznovali biserni jubilej

Društvo upokojencev Predoslje se je na praznovanju šestdesetletnice preimenovalo v Društvo upokojencev Britof - Predoslje. Za novega predsednika so izvolili Mira Zelnika.

GG Plus / četrtek, 14. marec 2013 / 07:00

Ledeni čaj ali sedem žličk sladkorja

V okviru projekta Voda zmaga, ki ga vodi Pediatrična klinika Ljubljana, želijo spodbuditi otroke, da sladke pijače nadomestijo z nesladkanim čajem in vodo.

Zanimivosti / četrtek, 14. marec 2013 / 07:00

Anketa: Dobrodelnosti je vse več

V teh kriznih časih se dobrodelni koncerti in različne akcije za pomoč socialno šibkim kar vrstijo. Zanimalo nas je, ali se jih udeležujete oz. kako pomagate sami. Smo Slovenci dovolj dobrodelni?

GG Plus / četrtek, 14. marec 2013 / 07:00

Narodov blagor se pozna (tudi) po višini profila pnevmatik

Pokaži mi gume in povem ti, kdo si. Stavek, ki opisuje poklicno deformacijo tistih, ki si kruh služijo s prodajo avtomobilskih pnevmatik.