Zdrava lokalna prehrana in spiralne gredice
Predoslje – Nežkina hiša družine Bolka v Predosljah je v sredo gostila predavanje o pestri in zdravi lokalni prehrani za dobro počutje; na njenem oziroma vrtu Gostilne Krištof pa je po predavanju sledilo še praktično usposabljanje na temo spiralnih gredic. O biodiverziteti je spregovoril Primož Krišelj iz ekološke permakulturne kmetije Pr' Šuštarju v Hotemažah, o pomenu pestrosti prehrane za dobro počutje inženirka živilske tehnologije Polonca Novak, Vlasta Juršak s Centra za trajnostni razvoj podeželja Kranj pa je na kratko predstavila še projekt Spoznajmo biodiverziteto v naseljih. Besedo je dobil še Tomaž Bolka, predstavnik Nežkine hiše in Gostilne Krištof, ki so jo letos opazili tudi inšpektorji znamenitega Michelinovega vodnika. Praktičen prikaz spiralnih gredic, ki so primerne za različna zelišča in začimbe, ter njihovo umeščanje v naš vrt, pa je s pomočjo prisotnih izpeljal Primož Krišelj.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
