Sproščeno druženje, dan za ponovitev ...

Druženje na vasi

V Goričah v kranjski občini je bil zadnji šolski dan pester, družaben, športen ... Prijeten in aktiven.

Ko so na zadnji šolski dan otroci domov prinesli spričevala, pojedli kosilo in sladoled, starši pa popili kavo, se je dan počasi prevesil v popoldne. »Ob peti uri se je kopica večjih in manjših otrok zbrala na spodnjem delu vasi in čez sveže pokošene travnike so stekli do kapelice na polju. Tam so iz ostankov pokošene trave na makadamu naredili štartno črto, se razmigali od glave do peta in se pripravili na tek. Ta ni bil namenjen tekmovanju, kdo v vasi je najhitrejši in najspretnejši, ampak je bil namenjen temu, da vsi zadovoljni pritečejo do cilja, vsak po svojih zmožnostih in sposobnostih,« je povzela mamica štirih otrok, krajanka in soorganizatorica dogodka Tadeja Roblek. Cilj teka je bil na koncu ulice, od tam pa so se podali na šolsko igrišče, kjer so ob ognju na predvečer rojstnega dne naše države zapeli himno, si ogledali otroško gasilsko vajo in pekli hrenovke.

»Sproščeno druženje na vasi, spodbujanje narodne zavesti, preprostost in veselje: to si marsikateri starš želi prenesti na svoje otroke – če bo šlo takole naprej, nam bo to uspelo,« je še poudarila Roblekova.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / četrtek, 12. december 2019 / 11:04

Nagrade za socialno dejavnost

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je na Brdu podelilo nagrade in priznanja na področju socialne dejavnosti, prejele so jih tudi tri rejnice.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Juha, žar in sladoled Slovencem najbolj dišijo

Inštitut Marketagent.com je s spletno raziskavo na vzorcu pesto aktivnih uporabnikov interneta v starosti med 20 in 59 leti proučeval, kakšno hrano imajo Slovenci najraje. Najljubša predjed Slove...

GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Matjaževa Štefka

Eni jo poimenujejo mleta pečenka, največ jo poznajo pod imenom pečenka Štefani, kranjskega kuharja Matjaža Erzarja pa smo ujeli ravno pri pripravi njegove "Štefke", kakor je smeje ljubkovalno poimenov...

GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Letos okušali vina vinarja Rodice

Že drugo leto zapored je skupina krvodajalcev z Gorenjskega (z Golnika) obiskala transfuzijsko postajo v Izoli in darovala kri. Prvič jih je bilo v skupini sedem, sedaj že več kot trideset. Tako...

Bled / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Osemdeset let najimenitnejšega blejskega hotela

Domačinka Jula Molnar je leta 1919 kupila hotel Luisenbad in ga leta 1922 preimenovala v Toplice. Po prenovi je bil novi Grand hotel Toplice odprt leta 1931.

Zanimivosti / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Anketa: Podružnične šole polne prednosti

Društvo učiteljev podružničnih šol je v Motniku konec tedna pripravilo strokovni posvet na temo Gibanje je jezik otrok, mi pa smo nekaj učiteljic vprašali, kakšne so prednosti in slabosti dela v teh m...