Priznanja bodo podelili štirim

Občinski svet v Šenčurju je odločal o prejemnikih letošnjih občinskih priznanj. Podelili bodo štiri, najverjetneje septembra na nadomestnem praznovanju občinskega praznika.

Šenčur – Letošnji praznik Občine Šenčur je bil ravno sredi obdobja epidemije, zato ni bilo prazničnih dogodkov, komisija za občinska priznanja pa je imela dovolj časa tudi za predloge letošnjih občinskih nagrajencev. Občinsko praznovanje bo predvidoma septembra, takrat bodo podelili tudi občinska priznanja. Letos bo to potekalo še po dosedanjem pravilniku, o novem so letos že govorili, vendar ni bil usklajen in ga niso potrdili. Kot napoveduje župan Ciril Kozjek, bo o njem beseda na naslednji seji občinskega sveta.

Na junijski seji, ki je potekala v novih prostorih medgeneracijskega centra ob Blagneči hiši, so svetniki odločali tudi o letošnjih občinskih nagrajencih. Predsednica komisije za priznanja Vanja Umnik je poročala, da je na razpis prispelo pet vlog, od teh je bila ena oddana prepozno, predlogu za priznanje Kmetijski zadrugi Cerklje pa komisija ni pritrdila, češ da bi bilo primerneje, da ji priznanje podeli Občina Cerklje. Predlogu, da zlato plaketo občine letos prejme AMD Šenčur, sicer že dobitnik srebrnega priznanja izpred dveh desetletij, bronasti pa Zoran Sokol in Boris Krišelj, so svetniki zlahka pritrdili. Nekaj polemike pa je bilo deležno predlagano priznanje Aleksandru Sašu Zupanu, saj je predlagatelj zamudil s kandidaturo. Komisija ga ni predlagala, češ da morajo dosledno upoštevati pravila, svetniška skupina stranke SDS pa je želela, da se vloga vseeno upošteva, saj gre za predanega kulturnega delavca, ki se izkazuje zlasti na področju folklore. Tako so bili v prvem sklepu izglasovani trije dobitniki občinskih priznanj, kot je predlagala pristojna komisija. Nato pa je župan Ciril Kozjek dal na glasovanje tudi predlog svetnikov SDS glede Aleksandra Zupana, ki ga je tudi potrdila večina svetnikov. Tako bodo zdaj prejemniki štirje, Zupan bo ob občinskem prazniku prejel srebrno priznanje.

Svetnik Valerij Grašič je pozval tudi k ponovnemu razmisleku o kandidaturi kmetijske zadruge, češ da je ta 120 let stara ustanova nastala v Šenčurju, bila z njim vrsto let povezana, tudi zdaj je vanjo vključenih veliko občanov Šenčurja. Svetniki se za priznanje niso odločili. Nekaj besed pa so ob tej priložnosti namenili tudi majhnemu številu predlogov. Nekateri menijo, da to vodi k večji kakovosti nagrajencev, v komisiji pa odgovarjajo, da so postopki za kandidaturo zdaj zahtevnejši, kar društva, krajevne skupnosti in druge predlagatelje bodisi odvrača bodisi tehtneje razmislijo o tem, koga bodo predlagali.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / četrtek, 20. maj 2010 / 07:00

Legendarni Kifo

Tako ga kličejo prijatelji in prijateljice. Mamica ga kliče Kristl, za ves vaterpolski svet pa bo vedno Krištof Štromajer.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sobota, 4. julij 2020 / 18:36

Letna inflacija negativna, mesečna pozitivna

Kranj – Cene življenjskih potrebščin so bile junija letos v primerjavi z lanskim junijem v povprečju za 0,3 odstotka nižje, pri tem se je blago pocenilo za 1,5 odstotka, storitve pa so se podražile...

Radovljica / sobota, 4. julij 2020 / 18:36

Del Gradnikove zdaj slepa ulica

Radovljica – Za odpravo tranzitnega prometa motornih vozil na območju Gradnikove ceste ter Ulice Staneta Žagarja v Radovljici je bila s koncem tedna na delu Gradnikove ceste uvedena slepa ulica. Me...

Žirovnica / sobota, 4. julij 2020 / 18:36

Obeležili spominski dan

Spominski dan občine so v Žirovnici obeležili tudi letos, a tokrat zaradi trenutne situacije le s polaganjem venca k spomeniku talcev.

Šenčur / sobota, 4. julij 2020 / 18:30

Priznanja bodo podelili štirim

Občinski svet v Šenčurju je odločal o prejemnikih letošnjih občinskih priznanj. Podelili bodo štiri, najverjetneje septembra na nadomestnem praznovanju občinskega praznika.

Kronika / sobota, 4. julij 2020 / 17:11

Voznici postalo slabo

Škofja Loka – V okolici Škofje Loke je voznica v sredo popoldan zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v voznico, ki je pripeljala nasproti. Njeno vozilo je potem odbilo še v tretjega udel...