Priznanja za krušne izdelke
V okviru priprav na državno razstavo Dobrote slovenskih kmetij so ocenili že tudi krušne izdelke.
Kranj – Na Ptuju bi morala biti v sredini maja tradicionalna državna razstava kmečkih prehranskih izdelkov z naslovom Dobrote slovenskih kmetij, a so jo zaradi epidemije covida-19 prestavili na 5. in 6. september. V okviru priprav na razstavo potekajo tudi ocenjevanja izdelkov v posameznih skupinah. Zdaj so znani že tudi rezultati ocenjevanja krušnih izdelkov, na katerem so se z dobrotami izkazale tudi gorenjske gospodinje in kmečki gospodarji. Anton in Bernarda Skok iz Loke pri Mengšu bosta na razstavi dobila zlato priznanje za mengeške flancate, Veronika in Jana Aljančič, obe iz Podbrezij, zlati priznanji za podbreško potico, Ana Arh iz Mač zlato za pleteno srce, Ana Božič iz Pševega zlato za bele pirine piškote z brusnicami in pistacijami, Ivanka Brodar iz Radomelj zlati priznanji za krofe in za kamilično potico ter srebrno za špehovko – ocvirkovko, Bernardka Hribar iz Kališa zlata priznanja za janeževe upognjence, buhteljne in breskvice, Nika Jamnik z Belce zlato za domače kekse, Matej Ržek z Gorenjega Brda zlata priznanja za orehove rogljičke, za piškote brez moke in za stoodstotno pirin kruh ter srebrno za polbeli kruh. Anica Gartner s Srednjega Brda bo prejela srebrno priznanje za orehove piškote s čokolado, Poldka Okorn iz Spodnje Sorice srebrno za ržen kruh, Cilka Pegam iz Zabrekev srebrno za polbeli kruh, Alenka Močnik iz Žirovskega Vrha bronasti priznanji za Alenkine piškote in za pšenični polbeli kruh, Renata Mohorič iz Zgornje Besnice bronasto za pšenični kruh, Barbara Pogačnik iz Podbrezij bronasto za podbreško potico, Anton Verlič iz Smlednika pa bronasti priznanji za črn in za polbeli kruh.