Skupne prireditve za najuspešnejše učence medvoških šol letos ni bilo. Župan Nejc Smole jim je priznanja izročil na vsaki šoli posebej.

Župan čestital najuspešnejšim učencem

Medvode – Tudi v medvoški občini je tradicija, da župan ob koncu šolskega leta sprejme najuspešnejše učence osnovnih šol. Zaradi preventivnih ukrepov je srečanje letos potekalo v nekoliko drugačni obliki. Župan je najuspešnejše učence obiskal kar v šolah, jim podelil priznanja in darilo občine. Na štirih osnovnih šolah in eni podružnični osnovni šoli izobraževanje zaključuje 143 devetošolcev, z odličnim uspehom vseh devet let se jih lahko pohvali 46, kar je dobrih 32 odstotkov. Kriterij za priznanje je ostal enak kot lansko leto, in sicer odličen uspeh vseh devet let (povprečje nad 4,6) ali zlato priznanje na tekmovanju iz znanja ali uvrstitev med tri najboljše na državnih športnih tekmovanjih ali šest najboljših ekip v državi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / četrtek, 23. julij 2020 / 21:46

Zaščita otrok v postopkih

Cilj predloga zakona o zaščiti otrok v kazenskem postopku in njihovi celostni obravnavi v Hiši za otroke, o katerem teče javna obravnava, je zaščita in celostna obravnava otrok v sodnih postopkih.

Objavljeno na isti dan


Nasveti / četrtek, 7. december 2017 / 22:00

Kolački s karamelo in čokolado

Piškoti s karamelo, obliti s čokolado ... Sliši se zelo dobro in verjetno veste, o kateri čokoladici govorim. Prav tako, še celo boljšo, lahko pripravimo sami doma.

Razvedrilo / četrtek, 7. december 2017 / 21:58

Podprli »Neodvisne«

Na prednovoletnem dobrodelnem srečanju poslovnih partnerjev skupine Elektro Gorenjska so zbirali sredstva za program Neodvisen.si in prisluhnili klavirski predstavi Fantom iz opere.

Razvedrilo / četrtek, 7. december 2017 / 21:54

Podoknica ob četrt stoletja

V dvorani Osnovne šole Naklo je potekal tradicionalni koncertni večer Podoknica generacij, ki je bil ob jubileju Mešanega pevskega zbora Dobrava tokrat še posebej praznično obarvan.

Razvedrilo / četrtek, 7. december 2017 / 21:52

Razstava portalov

V avli Gorenjskega glasa je na ogled razstava podob vratnih portalov, ki sta jo pripravila Likovno društvo Naklo in KUD Trata iz Gorenje vasi.

Kronika / četrtek, 7. december 2017 / 21:51

Jakupiju dosodili še štiri mesece zapora

Ljubljana – Jeseničana Mirzana Jakupija, ki je bil na kranjskem okrožnem sodišču konec septembra v odmevnem primeru smrti dveletne jeseniške deklice Arine nepravnomočno obsojen na 21 let zapora (so...