Z domačo orehovo velikonočno potico so predstavniki Skupine Žito razveselili tudi zaposlene v Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj. / Foto: Gorazd Kavčič

Podarili kar tono velikonočnih potic

Z donacijo tone orehovih potic so v Skupini Žito minule praznične dni želeli polepšati zaposlenim v zdravstvu in dežurnih službah ter družinam in posameznikom v stiski po vsej Sloveniji.

Kranj – »S to gesto zaposlenim v zdravstvu in dežurnih službah izražamo zahvalo za njihov neizmerni trud in prizadevnost pri obvladovanju epidemije novega koronavirusa. Hkrati jim želimo pričarati občutek domačnosti ob prazniku, ki ga številni namesto z družino preživljajo v družbi sodelavcev,« je poudarila Nina Rus Turuk, vodja odnosov z javnostmi v Skupini Žito. Povezali so se tudi z dobrodelnimi organizacijami, ki skrbijo za oskrbo s prehrano družin in posameznikov v stiski, med njimi z Anino zvezdico, Humanitarčkom, projektom Botrstvo, Kralji ulice, s tistimi, ki skrbijo tudi za razvoz toplih obrokov za šolarje na dom. Z njihovo pomočjo so pomoči potrebnim razdelili dva tisoč doniranih velikonočnih potic. S sladkim presenečenjem pa so v podjetju želeli razveseliti tudi sodelavce, ki v tem času s predanim delom zagotavljajo oskrbo prebivalstva z osnovnimi živili.

Predaja potic je bila del Žitove velike vseslovenske donacije. V zadnjih tednih je podjetje že doniralo pakete svojih sladkih in trajnih izdelkov številnim prejemnikom in organizacijam po vsej Sloveniji. Pred velikonočnimi prazniki so se poleg osnovnih živil, kot so riž, prepečenec in muesliji, zlasti razveselili sladkih dobrot Gorenjke in Šumija. Med drugimi so z Gorenjkinim pecivom postregli čakajočim voznikom tovornjakov na meji s Hrvaško.

»Zavedamo se odgovornosti in zaveze za zagotavljanje oskrbe slovenskega prebivalstva z osnovnimi živili. To nam kljub trenutnim izrednim razmeram ob zavzetih in predanih zaposlenih tudi uspeva. V teh kriznih okoliščinah namreč večina zaposlenih redno prihaja na delovno mesto, tako v proizvodnji, maloprodaji, logistiki kot tudi v podpornih službah. Ponosni smo in hvaležni, da vestno opravljajo svoje delo tudi ob upoštevanju dodatnih varnostnih ukrepov. Čeprav smo letos zaradi manjšega povpraševanja po svežih izdelkih v času koronavirusa spekli petdeset ton domačih velikonočnih potic, je to bistveno manj kot v velikonočnem obdobju v preteklem letu,« je povedal Janez Bojc, generalni direktor Žita. V Skupini Beležijo tudi nižjo prodajo svežega kruha in pekovskega peciva, saj potrošniki ne zahajajo več dnevno v trgovino, prav tako si več ljudi peče kruh doma. V Sloveniji so odpovedana skoraj vsa naročila za šole in vrtce pa tudi za hotele, menze in gostinske lokale. Posledice epidemije se kažejo tudi pri zmanjšanem izvozu izdelkov. V Skupini Žito se zato osredotočajo na oskrbo slovenskega trga (tudi s spletno prodajo), kjer je večje povpraševanje po osnovnih živilih in trajnih izdelkih.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / sobota, 30. maj 2020 / 21:03

Razglednicam dodal še znamke

Kamniški slikar Bogdan Potnik, kljub temu da je v začetku aprila dopolnil že triindevetdeset let, še vedno aktivno ustvarja – ne le slik, ampak tudi razglednice. Do sedaj jih je ustvaril že nekaj tiso...

Objavljeno na isti dan


Nasveti / četrtek, 14. marec 2013 / 07:00

Okraševanje pirhov s staljenim voskom in buciko (1)

To je preprost način, kjer se lahko že otroci seznanijo z batik tehniko. Batik je indonezijska tehnika krašenja, predvsem tkanin. Podobno krasijo pirhe s staljenim voskom v Beli krajini in nekate...

Zanimivosti / četrtek, 14. marec 2013 / 07:00

Praznovali biserni jubilej

Društvo upokojencev Predoslje se je na praznovanju šestdesetletnice preimenovalo v Društvo upokojencev Britof - Predoslje. Za novega predsednika so izvolili Mira Zelnika.

GG Plus / četrtek, 14. marec 2013 / 07:00

Ledeni čaj ali sedem žličk sladkorja

V okviru projekta Voda zmaga, ki ga vodi Pediatrična klinika Ljubljana, želijo spodbuditi otroke, da sladke pijače nadomestijo z nesladkanim čajem in vodo.

Zanimivosti / četrtek, 14. marec 2013 / 07:00

Anketa: Dobrodelnosti je vse več

V teh kriznih časih se dobrodelni koncerti in različne akcije za pomoč socialno šibkim kar vrstijo. Zanimalo nas je, ali se jih udeležujete oz. kako pomagate sami. Smo Slovenci dovolj dobrodelni?

GG Plus / četrtek, 14. marec 2013 / 07:00

Narodov blagor se pozna (tudi) po višini profila pnevmatik

Pokaži mi gume in povem ti, kdo si. Stavek, ki opisuje poklicno deformacijo tistih, ki si kruh služijo s prodajo avtomobilskih pnevmatik.