Podarili kar tono velikonočnih potic
Z donacijo tone orehovih potic so v Skupini Žito minule praznične dni želeli polepšati zaposlenim v zdravstvu in dežurnih službah ter družinam in posameznikom v stiski po vsej Sloveniji.
Kranj – »S to gesto zaposlenim v zdravstvu in dežurnih službah izražamo zahvalo za njihov neizmerni trud in prizadevnost pri obvladovanju epidemije novega koronavirusa. Hkrati jim želimo pričarati občutek domačnosti ob prazniku, ki ga številni namesto z družino preživljajo v družbi sodelavcev,« je poudarila Nina Rus Turuk, vodja odnosov z javnostmi v Skupini Žito. Povezali so se tudi z dobrodelnimi organizacijami, ki skrbijo za oskrbo s prehrano družin in posameznikov v stiski, med njimi z Anino zvezdico, Humanitarčkom, projektom Botrstvo, Kralji ulice, s tistimi, ki skrbijo tudi za razvoz toplih obrokov za šolarje na dom. Z njihovo pomočjo so pomoči potrebnim razdelili dva tisoč doniranih velikonočnih potic. S sladkim presenečenjem pa so v podjetju želeli razveseliti tudi sodelavce, ki v tem času s predanim delom zagotavljajo oskrbo prebivalstva z osnovnimi živili.
Predaja potic je bila del Žitove velike vseslovenske donacije. V zadnjih tednih je podjetje že doniralo pakete svojih sladkih in trajnih izdelkov številnim prejemnikom in organizacijam po vsej Sloveniji. Pred velikonočnimi prazniki so se poleg osnovnih živil, kot so riž, prepečenec in muesliji, zlasti razveselili sladkih dobrot Gorenjke in Šumija. Med drugimi so z Gorenjkinim pecivom postregli čakajočim voznikom tovornjakov na meji s Hrvaško.
»Zavedamo se odgovornosti in zaveze za zagotavljanje oskrbe slovenskega prebivalstva z osnovnimi živili. To nam kljub trenutnim izrednim razmeram ob zavzetih in predanih zaposlenih tudi uspeva. V teh kriznih okoliščinah namreč večina zaposlenih redno prihaja na delovno mesto, tako v proizvodnji, maloprodaji, logistiki kot tudi v podpornih službah. Ponosni smo in hvaležni, da vestno opravljajo svoje delo tudi ob upoštevanju dodatnih varnostnih ukrepov. Čeprav smo letos zaradi manjšega povpraševanja po svežih izdelkih v času koronavirusa spekli petdeset ton domačih velikonočnih potic, je to bistveno manj kot v velikonočnem obdobju v preteklem letu,« je povedal Janez Bojc, generalni direktor Žita. V Skupini Beležijo tudi nižjo prodajo svežega kruha in pekovskega peciva, saj potrošniki ne zahajajo več dnevno v trgovino, prav tako si več ljudi peče kruh doma. V Sloveniji so odpovedana skoraj vsa naročila za šole in vrtce pa tudi za hotele, menze in gostinske lokale. Posledice epidemije se kažejo tudi pri zmanjšanem izvozu izdelkov. V Skupini Žito se zato osredotočajo na oskrbo slovenskega trga (tudi s spletno prodajo), kjer je večje povpraševanje po osnovnih živilih in trajnih izdelkih.