Sence nad Balkanom

Drugo sezono izjemno uspešne srbske serije Sence nad Balkanom predvajajo pri nas ekskluzivno le na programu Voyo. Za zdaj v bližnji prihodnosti predvajanje serije na Pop TV ni predvideno, so nam odgovorili iz njihove službe za odnose z javnostmi, saj vemo, da je program Voyo video knjižnica, kjer si lahko vsebine ogledate na zahtevo. Sence nad Balkanom (izvirni naslov je Senke nad Balkanom) je kriminalistična serija, ki se dotika zgodovinskega konteksta Jugoslavije med obema svetovnima vojnama. Dogajanje prve sezone je postavljeno v leto 1928, v središču sta iskanje znamenitega Longinovega kopja ter vzpon narkomanske mafije, ki je bila v tem času še posebno močna. Nadaljevanje serije pa je poleg dodatnih zapletov osrednje niti zgodbe še bolj okrepilo mesto Slovencev v njej. V spletni videoteki Voyo sta na voljo obe sezoni.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Humor / petek, 25. september 2009 / 07:00

Hočemo nove Nokie

V času, ko so našo deželo preplavile stavke delavcev, so po tem drastičnem dejanju posegli tudi poslanci v slovenskem parlamentu. Zahtevajo najnovejše mobilne telefone Nokia N97.

Objavljeno na isti dan


Kronika / ponedeljek, 2. november 2015 / 15:31

Osumljenci orožje zbirali preveč navdušeno

Hišne preiskave v okviru mednarodne kriminalistične preiskave nedovoljene trgovine z vojaškim orožjem so potekale tudi na Gorenjskem. Osumljence opisujejo kot pretirano navdušene zbiralce.

GG Plus / ponedeljek, 2. november 2015 / 15:31

Tisočkrat je stal na vrhu Triglava

Franjo Potočnik iz Mojstrane je 17. oktobra dopolnil osemdeset let. Prejšnji petek je uresničil svoj malodane neverjeten načrt: na vrh Triglava se je povzpel tisočič v življenju.

GG Plus / ponedeljek, 2. november 2015 / 15:29

Boj za golo preživetje ni romantičen

S terena med prebežniki na naši južni meji so v minulih dneh pripovedovali fotografa Matic Zorman in Kemal Jufri, prostovoljka Rdečega križa Biljana Djakovič in aktivistka Petra Čičić. Gre za krizo čl...

Razvedrilo / ponedeljek, 2. november 2015 / 13:51

Rad imam traparije

Pred Andrejem Šifrerjem je nova koncertna turneja, v sklopu katere bo 2. novembra gostoval na Bledu, 5. novembra v Ljubljani in 12. novembra še v Mariboru.

Gospodarstvo / ponedeljek, 2. november 2015 / 13:15

Velike spremembe pri državnih gozdovih

Država naj bi za gospodarjenje z državnimi gozdovi ustanovila družbo Slovenski državni gozdovi. Za izvedbo gozdarskih del se bodo lahko potegovali tudi sedanji koncesionarji, ki ocenjujejo, da bo zako...