Razdelilnica hrane v Kranju je tudi te dni dobro obiskana. / Foto: Gorazd Kavčič

Brezdomci so zdravi

Za brezdomce in odvisnike je v kranjski občini dobro poskrbljeno.

Kranj – Delo in življenje v kranjskem zavetišču za brezdomce te dni poteka brez večjih težav. Kot sporočajo s kranjske občine, zavetišče trenutno ni polno zasedeno, polne so le ženske kapacitete. Pripravljeno imajo tudi sobo za izolacijo. Kljub navodilom zaposleni opažajo, da jih večina brezdomcev ne upošteva, s čimer ogrožajo sebe, uporabnike na Sejmišču 4 pa tudi zaposlene, ki se težko v celoti zaščitijo.

Za zdaj nemoteno potekata tudi oba projekta Razdelilnica hrane in Viški hrane. Tako v razdelilnici hrane dnevno pripravijo okoli devetdeset obrokov, v projekt Viški hrane pa je vključenih približno sto deset posameznikov oziroma 45 družin. Doslej hrane še ni zmanjkalo.

Prav tako je poskrbljeno tudi za odvisnike. Po navodilih je zaprt dnevni center za odvisnike, vendar so v stiku z njimi s pomočjo video klepeta, odprt je tudi Reintegracijski center za nekdanje odvisnike. Pretehtala je odločitev, da je bolje, da ostanejo v centru, kot da bi se vračali domov, saj bi kriza utegnila trajati.

Kot še sporočajo s kranjske občine, v nobenem od programov za zdaj niso zaznali obolenja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / ponedeljek, 14. julij 2008 / 07:00

Dober obisk oratorija na Zlatem polju

Kranj - Oratorija v župniji Zlato polje v Kranju, ki je potekal od 30. junija do 5. julija, se je udeležilo 75 osnovnošolskih otrok in 25 animatorjev (srednješolcev, študentov)....

Objavljeno na isti dan


Šport / nedelja, 16. marec 2008 / 07:00

Še ena zmaga Schlierenzaureja, Kranjec četrti

Z novo zmago mladega Avstrijca Gregorja Schlierenzauerja se je v Planici v nedeljo zaključila sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih, kristalni globus pa je prvič poljubil Avstrijec Thomas Morge...

Radovljica / nedelja, 16. marec 2008 / 07:00

Otroški parlament

Učenci treh osnovnih šol so v občinskem otroškem parlamentu razpravljali o zabavi in prostem času mladih.

Radovljica / nedelja, 16. marec 2008 / 07:00

Priznanja civilne zaščite

Iz radovljiške občine so priznanje prejeli Janez Koselj, PGD Mošnje in Društvo GRS Radovljica.

Radovljica / nedelja, 16. marec 2008 / 07:00

Večina v najbližji vrtec

V Vzgojno varstvenem zavodu Radovljica bodo 31. marca in 1. aprila vpisovali otroke v vrtec, v vseh sedmih enotah bodo takrat pripravili tudi dneve odprtih vrat.

Splošno / nedelja, 16. marec 2008 / 07:00

Nekateri so tudi jezni

Občinsko redarstvo Občine Radovljica je v javnosti znano predvsem po kaznovanju napačnega parkiranja, vendar to ni vse, kar počnejo možje v temno rdečem.