Gostinca Marcela Klofutar in Uroš Štefelin sta nova lastnika Hotela Linhart v starem mestnem jedru Radovljice. / Foto: Gorazd Kavčič

Prevzela butični hotel

Hotel Linhart, ki ga je pred tremi leti v popolnoma obnovljeni stavbi iz sedemnajstega stoletja uredila družina Kolarič, sta pred kratkim prevzela uveljavljena gostinca, prav tako domačina, Marcela Klofutar in Uroš Štefelin, sicer lastnika restavracije Vila Podvin.

Radovljica – Tri leta že v starem mestnem jedru Radovljice deluje Hotel Linhart, ki ga je v stavbi iz 17. stoletja uredila družina Kolarič. Skoraj štiristo let staro hišo v starem mestnem jedru Radovljice so temeljito obnovili in v njej uredili hotel. Lani so obnovili še fasado in bili ob zaključku evropskega leta kulturne dediščine v okviru Šole prenove uvrščeni v ožji izbor za priznanja za uspešno in kakovostno izvedeno prenovo.

Hotel Linhart sta v začetku leta prevzela priznana gostinca Marcela Klofutar in kuharski šef Uroš Štefelin, lastnika Vile Podvin v bližnjih Mošnjah.

»Že dolgo sva razmišljala o manjšem, bolj enostavnem gostinskem lokalu, v katerem bi bilo še bolj sproščeno kot v Podvinu, v katerem bi se gostje družili in tudi delili jedi med seboj,« je odločitev za širitev na novo področje pojasnila Klofutarjeva.

»Kar nekaj časa sva raziskovala možnosti v starem mestu Radovljica. O Linhartu sva pa samo potihoma sanjala. Prepričala naju je hiša, ki jo je zelo rahločutno obnovila družina Kolarič; še danes nisva povsem dojela, da so se sanje uresničile. Midva ne obnavljava rada, ampak ustvarjava produkte in presenečava goste ter povezujeva.«

Skupaj s kapacitetami v Vili Podvin imajo tako zdaj skupaj 17 sob, restavracijo in bistro, je še povedala Klofutarjeva in poudarila, da se želijo povezovati tudi širše. »Veliko priložnosti vidimo prav v večji povezanosti ponudnikov na Linhartovem trgu. Če se povežemo, lahko na primer gostimo tudi več večjih poslovnih srečanj, motivacijskih srečanj ...«

Osnovna dejavnost Hotela Linhart ostaja enaka kot doslej, kavarno v pritličju hotela pa sta nova lastnika preoblikovala v bistro s ponudbo enostavnejše hrane, kot so enolončnice, priljubljene fokače, sladice in podobno, ter kvalitetne kave, uredili pa bodo tudi manjšo delikateso in kuhinjo z žarom ter zraven ponujali hišne vložnine in sezonske solate. Med vini v ospredje postavljata predvsem biodinamična in peneča se vina.

»Želiva nuditi kakovost po ustrezni ceni,« pravita, in obenem zagotavljata, da se veselita domačih gostov. »Najbolj vesela sva domačinov, pri nas pa bo ves svet. Užitek je gledati pomenkovanje domačinov in tujcev, širjenje obzorij in kultur.«

Ob tem poudarjata, da aktivno ostajata tudi v Podvinu. »Podvin ostaja restavracija nove slovenske kuhinje, kuharske šole, Podvinske tržnice, Okusov Radolce, v prekrasnem podeželskem okolju, z visokim nivojem storitev in s sproščenim vzdušjem.«

O pred časom javno predstavljenih načrtih, da se bližnji grad Podvin preuredi v luksuzni hotel, ob njem pa postavi dokaj veliko apartmajsko naselje, pa pravita: »V Podvinu se je pisala slovenska ustava. To je mesto slovenske ustavnosti in prizorišče pomembnih srečanj, tako političnih kot poslovnih. Razvoj Podvina vidimo v tej smeri.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sreda, 27. julij 2011 / 07:00

Abanka Vipa s 15 milijoni evrov izgube

Ljubljana - Abanka Vipa je v letošnjem prvem polletju predvsem zaradi zniževanja zadolženosti na mednarodnih trgih bilančno vsoto v primerjavi s koncem lanskega leta zmanjšanje z...

Objavljeno na isti dan


Tržič / ponedeljek, 4. julij 2016 / 13:49

Uničili klop pod jablano

Prijatelja Jure in Peter sta blizu stojišč za čebelje panje v Senožetih postavila klop za vsakogar, ki bi prišel tod mimo, da bi se lahko usedel, spočil in si nabral moči. Čez nekaj dni pa šok: klopi...

Gospodarstvo / ponedeljek, 4. julij 2016 / 13:43

Podobna letina žit kot lani

Pridelovalci žit pričakujejo podobno letino kot lani. Letos za razliko od preteklih let niso občutili suše.

Šport / ponedeljek, 4. julij 2016 / 13:41

Priprave z novim trenerjem

Smučarski tekači so uvodni del priprav na novo sezono opravili v Planici. Bili pa so tudi že na snegu na ledeniku Dachstein. Največja novost v ekipi je novi glavni trener, Italijan Stefano Sarraco.

Zanimivosti / ponedeljek, 4. julij 2016 / 13:08

Kaktus z več kot sto cvetovi

Naklo – Magda Štilec je potaknjenec kaktusa dobila od svoje mame pred mnogimi leti in zrasel je v mogočno rastlino. Ampak toliko živopisnih cvetov, kot jih ima letos, kaktus še ni imel. Magda Štile...

GG Plus / ponedeljek, 4. julij 2016 / 13:07

Pisal je poln energije in zanosa

»Nesi Andreju na Cankarjevo,« je Jasminu B. Frelihu po tem, ko je prebral njegov roman Na/pol, svetoval profesor na oddelku primerjalne književnosti Filozofske fakultete v Ljubljani Tomo Virk. In ga j...