Bo bolnišnica vračala denar?

Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo Kranj je ena od petih, ki naj bi državi morale vrniti del sanacijskih sredstev.

»Naša bolnišnica je v sanaciji, ker je zadnja leta poslovala izredno slabo – situacija se sicer počasi izboljšuje. To pomeni, da bi nam morebitno vračanje dela denarja dodatno poslabšalo likvidnost in povzročilo motnje v poslovanju. Zato verjamem, da bo na koncu vendarle prevladal razum,« je dejal Breznik.

Kranj – Pet slovenskih bolnišnic je pred kratkim neprijetno presenetila napoved, da bodo morale vrniti del sredstev, ki so jih prejele za sanacijo. Med njimi je tudi Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo Kranj, ki je v skladu z zakonom za zagotovitev finančne stabilnosti prejela 1,5 milijona evrov za pokrivanje preteklih izgub. Sredstva so v celoti porabili, zdaj pa prejeli zahtevo, da morajo dobrih 122 tisoč evrov vrniti. Razlog: novo tolmačenje, po katerem z intervencijskimi sredstvi ni dopustno poravnavati obveznosti, ki so zapadle po 30. novembru 2017. Direktor Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Marko Breznik se z zahtevo po vračilu nikakor ne strinja. Kot je poudaril, v zakonu ni določena nobena časovna omejitev, do kdaj bi morali počrpati prejeta sredstva. Večino denarja so porabili do 30. novembra 2017, po tem roku pa še dobrih 122 tisoč evrov, ki naj bi jih sedaj vrnili. »Prepričani smo, da smo prejeta sredstva v celoti porabili zakonito in v skladu z namenom, zato smo podali pritožbo na vlado in sedaj čakamo na njen odgovor,« je dejal Breznik.


Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / nedelja, 15. april 2007 / 07:00

Drži se načela: kar obljubiš, to tudi stori

Jelka Časar (SDS) je novinka v občinskem svetu. Na lanskih lokalnih volitvah je bila izvoljena tudi v Svet KS Pirniče.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / četrtek, 24. december 2009 / 07:00

Elan s poravnavo po 19 letih brez hipotek in brez dokapitalizacije

Družba Elan je v sredo podpisala sodno poravnavo med Elanom, KIH in Gorenjsko banko za izbris zastavnih pravic na Elanovih nepremičninah.

Kronika / četrtek, 24. december 2009 / 07:00

Poplave možne tudi na Gorenjskem

Zaradi dolgotrajnega deževja tudi na Gorenjskem danes in jutri obstaja možnost poplav večjega obsega. Najbolj ogrožena bodo porečja Poljanske in Selške Sore, Save Bohinjke in Tržiške Bistrice.

Prosti čas / četrtek, 24. december 2009 / 07:00

Znani Slovenci o prazničnem vzdušju

Decembrsko praznično vzdušje se bliža vrhuncu. Nekaj znanih Slovencev smo povprašali, kako bodo preživeli božične praznike, kako si pričarajo praznično vzdušje in s čim bodo obdarovali svoje bližnje.

Kranj / četrtek, 24. december 2009 / 07:00

Veselimo se praznikov

Prihodnja dneva bosta praznična: jutri božič, dan zatem državni praznik.

GG Plus / četrtek, 24. december 2009 / 07:00

Mir v nas in okrog nas

V prazničnemu času si skoraj ne drznem pomisliti, da bi vam pamet solila z vzgojnimi nasveti.