Kokosove kroglice
Bounty in raffaello spadata med priljubljene kokosove priboljške, ki jih lahko pripravimo tudi doma. Vse sestavine samo zmešamo in jih pomočimo v stopljeno čokolado oz. jih povaljamo v kokosu. Nič težkega za pripravo in še pečice ne potrebujemo.
Za pripravo bounty kroglic potrebujemo: 250 g kokosove moke, 100 g mletega sladkorja, 1 vaniljev sladkor, 150 g mascarpone sira, 50 g kisle smetane; za čokoladni obliv: 200 g temne čokolade.
Skupaj zmešamo kokosovo moko, sladkor, vaniljev sladkor, mascarpone sir in kislo smetano. Maso za 1 uro postavimo v hladilnik. Nato z rokami oblikujemo za oreh velike kroglice, jih pomočimo v čokoladni obliv in jih polagamo na peki papir. Ko se čokolada strdi, kroglice poberemo v posodico in hranimo v hladilniku. Čokoladni preliv pripravimo tako, da nad vodno kopeljo stopimo čokolado.
Nasvet: Če se želimo približati zares pravim bounty kroglicam, za obliv uporabimo mlečno čokolado.
Za pripravo raffaello kroglic potrebujemo: 220 g kokosove moke, 100 g mletega sladkorja, 200 ml sladke smetane, 1 skodelico olupljenih mandljev, kokosovo moko za posip.
V posodi skupaj zmešamo kokosovo moko, sladkor in sladko smetano. Maso postavimo za pol ure v hladilnik. Nato z rokami vzamemo manjši del mase, v sredino dodamo mandelj in oblikujemo kroglico. Kroglice povaljamo v kokosovi moki. Raffaello hranimo v hladilniku.
Nasvet: Mandlje lahko sami olupimo tako, da jih na hitro blanširamo z vrelo vodo ter jim nato odstranimo kožico.