Kokosove kroglice

Bounty in raffaello spadata med priljubljene kokosove priboljške, ki jih lahko pripravimo tudi doma. Vse sestavine samo zmešamo in jih pomočimo v stopljeno čokolado oz. jih povaljamo v kokosu. Nič težkega za pripravo in še pečice ne potrebujemo.

Za pripravo bounty kroglic potrebujemo: 250 g kokosove moke, 100 g mletega sladkorja, 1 vaniljev sladkor, 150 g mascarpone sira, 50 g kisle smetane; za čokoladni obliv: 200 g temne čokolade.

Skupaj zmešamo kokosovo moko, sladkor, vaniljev sladkor, mascarpone sir in kislo smetano. Maso za 1 uro postavimo v hladilnik. Nato z rokami oblikujemo za oreh velike kroglice, jih pomočimo v čokoladni obliv in jih polagamo na peki papir. Ko se čokolada strdi, kroglice poberemo v posodico in hranimo v hladilniku. Čokoladni preliv pripravimo tako, da nad vodno kopeljo stopimo čokolado.

Nasvet: Če se želimo približati zares pravim bounty kroglicam, za obliv uporabimo mlečno čokolado.

Za pripravo raffaello kroglic potrebujemo: 220 g kokosove moke, 100 g mletega sladkorja, 200 ml sladke smetane, 1 skodelico olupljenih mandljev, kokosovo moko za posip.

V posodi skupaj zmešamo kokosovo moko, sladkor in sladko smetano. Maso postavimo za pol ure v hladilnik. Nato z rokami vzamemo manjši del mase, v sredino dodamo mandelj in oblikujemo kroglico. Kroglice povaljamo v kokosovi moki. Raffaello hranimo v hladilniku.

Nasvet: Mandlje lahko sami olupimo tako, da jih na hitro blanširamo z vrelo vodo ter jim nato odstranimo kožico.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 22. december 2006 / 06:00

Za Merkur dva kupca

Ljubljana - Iz Kapitalske družbe so sporočili, da sta KAD in SOD za24,32-odstotni delež v družbi Merkur, d. d., prejela dve ponudbi – neuradno sta to Mercator in Mirko T...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 24. november 2006 / 06:00

Uspešnih deset žurerskih let

Turistična agencija, ki vsak september na Kreto odpelje največ slovenskih študentov, je pripravila vročo zabavo.

Prosti čas / petek, 24. november 2006 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Rom-anje na Gorenjsko

Delegacija Romov si ogleduje pet lokacij na Gorenjskem.

Prosti čas / petek, 24. november 2006 / 06:00

Nominator

Zdaj, ko se ponekod poslavljamo od starih županov in si počasi obetamo novih, se lahko mirno posvetimo novim izzivom. Martinovanje, vseslovenski vinski praznik, je prav tako za nami in p...

Kultura / petek, 24. november 2006 / 06:00

Vriskal sem, pel

V nedeljo je bil pri Jožovcu v Begunjah prav poseben večer, ki ga je organizator, KUD Bratov Avsenik, poimenoval »Vriskal sem, pel ...« Verz so vzeli iz skladbe Pogled z Jalovca, avtorje...

Kultura / petek, 24. november 2006 / 06:00

Literatura za planince

V tržiški knjižnici so predstavili Planinsko izletniški vodnik Tržič. Avtorja sta obogatila literarni večer z diapozitivi.