Kokosove kroglice
Bounty in raffaello spadata med priljubljene kokosove priboljške, ki jih lahko pripravimo tudi doma. Vse sestavine samo zmešamo in jih pomočimo v stopljeno čokolado oz. jih povaljamo v kokosu. Nič težkega za pripravo in še pečice ne potrebujemo.
Za pripravo bounty kroglic potrebujemo: 250 g kokosove moke, 100 g mletega sladkorja, 1 vaniljev sladkor, 150 g mascarpone sira, 50 g kisle smetane; za čokoladni obliv: 200 g temne čokolade.
Skupaj zmešamo kokosovo moko, sladkor, vaniljev sladkor, mascarpone sir in kislo smetano. Maso za 1 uro postavimo v hladilnik. Nato z rokami oblikujemo za oreh velike kroglice, jih pomočimo v čokoladni obliv in jih polagamo na peki papir. Ko se čokolada strdi, kroglice poberemo v posodico in hranimo v hladilniku. Čokoladni preliv pripravimo tako, da nad vodno kopeljo stopimo čokolado.
Nasvet: Če se želimo približati zares pravim bounty kroglicam, za obliv uporabimo mlečno čokolado.
Za pripravo raffaello kroglic potrebujemo: 220 g kokosove moke, 100 g mletega sladkorja, 200 ml sladke smetane, 1 skodelico olupljenih mandljev, kokosovo moko za posip.
V posodi skupaj zmešamo kokosovo moko, sladkor in sladko smetano. Maso postavimo za pol ure v hladilnik. Nato z rokami vzamemo manjši del mase, v sredino dodamo mandelj in oblikujemo kroglico. Kroglice povaljamo v kokosovi moki. Raffaello hranimo v hladilniku.
Nasvet: Mandlje lahko sami olupimo tako, da jih na hitro blanširamo z vrelo vodo ter jim nato odstranimo kožico.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke

