Na tekmi legend so nastopili tudi tisti, ki so bili pobudniki igranja košarke v Gorenji vasi.

Košarko igrajo pol stoletja

Letos mineva petdeset let, odkar so v Gorenji vasi v Poljanski dolini ustanovili košarkarski klub, zato so minulo soboto pripravili tekme vseh generacij, vrhunec pa je bila tekma legend, ki so jo odigrali tudi ustanovitelji kluba.

Gorenja vas – Začetki gorenjevaške košarke segajo v leto 1969. Takrat so na pobudo gimnazijcev Srečka Trčka, Mirana Ferlana in Janeza Čadeža pritrdili prvi koš v dvorani TVD Partizan. Klub je tako sprva deloval pod okriljem TVD Partizan, leta 2004 pa je KK Gorenja vas postalo samostojno društvo. Nov polet je klub dobil letos, ko je Gorenja vas dobila sodobno športno dvorano, v jubilejnem letu pa je vodenje prevzela ambiciozna mlada ekipa na čelu s predsednikom Gašperjem Dolencem. Kot pravijo, je njihov glavni cilj popularizacija košarke, množičnost, dostojno nastopanje v vseh tekmovanjih, vzgoja lastnih strokovnih kadrov in skrb za zdravje vseh članov društva.

Vse to je bilo videti tudi na sobotnem praznovanju, ko so se na igrišču na treh tekmah najprej pomerili mladi, nato pa so sledile tekme starejših članov, veteranov in za vrhunec še tekma legend. Vse ekipe so bile razdeljene na rumene in modre, skupni rezultat pa je bil 83 : 92 v korist modrih ekip.

Seveda pa je bil rezultat tokrat zgolj simboličnega pomena, edina tekma, ki se bo zapisala v statistiko, je bila večerna tekma članske ekipe, ki letos nastopa v četrti SKL in se je pomerila z moštvom Stražišča. Boljši so bili gostje, ki so slavili s 73 : 77. Po sedmih krogih ima ekipa Gorenje vasi pet zmag in dva poraza ter je trenutno na tretjem mestu lestvice.

»V klubu imamo trenutno pet mlajših selekcij, za katere skrbimo štirje trenerji, in člansko ekipo, ki jo vodi Peter Hafner. Mlajše kategorije nastopajo v državnem prvenstvu, najmlajše pa na medobčinski ravni,« je povedal Jaka Trček in pojasnil, da imajo šolo košarke tudi v Poljanah in Lučinah.

»Želimo si, da bi se naša članska ekipa spet uvrstila v tretjo SKL, in trenutno kar dobro kaže. Prav tako je naš cilj vzgajati mlade selekcije in imeti dobo domačo ekipo, ki bo lahko igrala v čim višji ligi,« je dodal predsednik Gašper Dolenc in pojasnil, da so veseli, ker lahko jubilej praznujejo v novi dvorani, letos pa so dobili tudi občinsko priznanje, na kar so prav tako ponosni.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / sreda, 2. marec 2016 / 14:46

Tobačna zakonodaja bo ostrejša

Kranj – Na podlagi evropske direktive bomo v Sloveniji zaostrili protikadilsko zakonodajo. Strožje ukrepe naj bi v našo zakonodajo prenesli do maja, predlog zakona bo še prej v javni razpravi. Med...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / torek, 16. maj 2017 / 19:26

Poldrugo stoletje Ivana Groharja

Groharja častimo kot malokoga, tako na Gorenjskem kot na Slovenskem. A ni bilo zmeraj tako, skozi življenje se je prebijal z mnogimi mukami, bilo je pravi pasijon, hude preizkušnje je preživljal tako...

Šport / torek, 16. maj 2017 / 19:21

Škofjeločan slavil v Kopru

Sašo Bertoncelj je tretjič zmagal na tekmi svetovnega pokala v športni gimnastiki.

Kronika / torek, 16. maj 2017 / 19:19

Uspel s tretjino zahtevka

Osem let po bombnem napadu na kranjsko policijsko stavbo, za kar sta bila neupravičeno obsojena Kranjčana Stanko Radojević in Dejan Savić, je sodišče slednjemu prisodilo 46 tisoč evrov odškodnine.

Žirovnica / torek, 16. maj 2017 / 19:18

Rojstni hiši bodo prenovili

Država napoveduje, da bo v prihodnjih letih prenovila Prešernovo in Finžgarjevo rojstno hišo.

GG Plus / torek, 16. maj 2017 / 19:13

Stodesetletni Sejalec v stotih Snovanjih

Stota številka Snovanj je v znamenju dveh obletnic: 150. obletnice rojstva slikarja Ivana Groharja (1867–1911) in 30. obletnice smrti kiparja Toneta Logonderja (1932–1987); dodajmo še tretjo: 110-letn...