Srečanje za prostovoljce

Žiri – V Občini Žiri bodo v sodelovanju z Inštitutom Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje v torek, 19. novembra, ob 16.30 pripravili informativno srečanje za usposabljanje prostovoljcev za zdravo staranje in medgeneracijsko sožitje. Prijave zbirajo do torka, 12. novembra, po prijavi pa bodo udeležencem sporočili tudi natančno lokacijo srečanja. Srečanje je namenjeno vsem, ki so pripravljeni eno uro na teden nameniti druženju s starejšimi ljudmi ali v svojem kraju narediti kaj konkretnega za bolj zdravo in lepše staranje, kot je udeležba v programu za preprečevanje padcev v starosti, prostovoljsko voziti starejše po opravkih z občinskim vozilom ter družabniško pomagati ali obiskovati starejše v kraju, so pojasnili na občini.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bled / sreda, 17. april 2013 / 07:00

Ne morejo se uskladiti o direktorju

Za novega direktorja Infrastrukture Bled so na razpisu izbrali dva kandidata, o katerih naj bi odločili na skupni seji občinskih svetov Bled in Gorje s tajnim glasovanjem.

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 22. januar 2015 / 17:30

Požar v invalidskem podjetju

V današnjem požaru v invalidskem podjetju Center slepih in slabovidnih IP v Stari Loki se je en delavec hudo opekel po nogah, okoli deset pa jih je potrebovalo predihavanje s kisikom.

Kultura / četrtek, 22. januar 2015 / 14:41

Povezovanje in sodelovanje

V soboto je v veliki sejni dvorani Mestne občine Kranj potekalo srečanje oziroma posvet predstavnikov kulturnih društev, ki delujejo na širšem območju nekdanje kranjske občine.

Gospodarstvo / četrtek, 22. januar 2015 / 14:12

Upajo na obročno odplačilo

V Casinoju Bled so državi predlagali, da bi dolg od neplačanih davkov pretvorili v lastniški delež, a je država to zavrnila. Zdaj upajo, da bodo dobili pozitiven odgovor vsaj glede odloga terjatev ozi...

Razvedrilo / četrtek, 22. januar 2015 / 14:10

Mladi zapeli z Nušo

V Domu krajanov v Lomu pod Storžičem je bilo v petek veselo, saj so pripravili Antonov dobrodelni koncert, na katerem so nastopili številni domači glasbeniki. Zvezda večera je bila Nuša Derenda.

Kronika / četrtek, 22. januar 2015 / 14:06

Ni dokazila o plačilu

Na sojenju nekdanjemu vodstvu LTH zaradi domnevno sporne prodaje prostorov v Beogradu na škodo družbe je beograjski odvetnik Radoje Stefanović pojasnil trenutni status nepremičnine.