Delavnica o kakovosti mlečnih izdelkov
Srednja vas v Bohinju – Kmetijsko gozdarski zavod Kranj bo v sodelovanju s ptujskim in novogoriškim zavodom ter lokalnimi strokovnjaki pripravil v torek, 22. oktobra, ob 10. uri v dvorani nad prostori pošte in kmetijske svetovalne službe v Srednji vasi delavnico z naslovom Kakovost mlečnih izdelkov. Delavnica je brezplačna in je namenjena vsem gorenjskim kmetijam, na katerih se v okviru dopolnilne dejavnosti ukvarjajo s predelavo mleka. Vsak udeleženec lahko prinese na delavnico največ dva mlečna izdelka, ki jih sam izdeluje, potlej pa jih bodo skupaj z drugimi pokusili, jih ocenili in se s strokovnjaki pogovorili o njihovi kakovosti. Prijave za sodelovanje na delavnici sprejemajo do petka, 18. oktobra, oziroma do zasedenosti mest (največ dvajset) Ana Beden (051 684 163, ana.beden@kr.kgzs.si) in Vanja Bajd - Frelih (04 511 27 01, vanja.bajd-frelih@kr.kgzs.si), pri tem pa naj udeleženci tudi navedejo, kateri izdelek (jogurt, sir, skuto ...) bodo prinesli na delavnico.