Nastopi v Jedru so dokazali, da se za perspektivo mladih bobnark in bobnarjev ni treba bati. / Foto: arhiv dogodka (Jadran Tomšič)

Bobnarska petletka

V medvoškem Klubu Jedro so z nastopi, polnimi energije, znova navdušili nadarjeni učenci glasbene šole znanega bobnarja Klemena Marklja.

Vsestranski glasbenik Klemen Markelj je svojo glasbeno pot začel že v osnovni šoli z igranjem kitare, ki jo je kmalu zamenjal za bobne, nato pa se je glasbeno izobraževal v Los Angelesu. Sedaj že dolga leta uspešno vodi šolo bobnov v Škofji Loki, kjer poučuje nadarjene glasbenike vseh generacij. Učenci v času enega ali več let pridobijo osnovno znanje vseh glasbenih žanrov, vključno z branjem not, Klemen pa pripravlja tudi delavnice za ljudi s posebnimi potrebami, vodi programe bobnov za osnovne in srednje šole ter poletne delavnice. Tudi sam je član številnih zasedb (Obidil, Antorino, The Drinkers, Unspoken, Nessy, Prevara, Arina, Sašo Guščin), v svojem studiu pa snema tudi za druge znane domače glasbenike.

Na tokratnem tradicionalnem predstavitvenem koncertu se je že peto leto zapored na odru Kluba Jedro predstavilo kar trideset učencev vseh starosti – prevladovali so sicer mladi, perspektivni bobnarji – z rokovsko obarvanim repertoarjem skladb legendarnih izvajalcev. Pisana druščina navdušenih bobnarjev večinoma iz gorenjske regije je zaigrala dve pesmi iz rok repertoarja skupaj s spremljevalno skupino glasbenikov, ki sicer igrajo pri zasedbi Sams Fever, da je vse potekalo gladko, pa je skrbel Rok Tomšič. Nabor skladb je bil pester: od klasičnih rokovskih skladb, kot so We Will Rock You, do zahtevnejših skladb, kot je Hold The Line zasedbe Toto, ki jo je zaigral Borut Brezovec, in zelo zahtevne progresivne metal instrumentalne skladbe Dance of Eternity skupine Dream Theater, ki jo je zaigral Žan Tavčar. Med bobnarji sta izvrstno nastopila tudi dva gluha bobnarja, poleg že omenjenega Boruta Brezovca tudi Anton Gryban. Oba sta navdušila in dokazala, da glasbeni svet ne pozna ovir. V kar tri ure trajajočem bobnarskem večeru pa so na svoj račun prišli tudi vsi obiskovalci, ljubitelji pravih udarnih ritmov.

Po nastopu je vsak izmed nastopajočih prejel zasluženo diplomo in darilo, tako za uspešen nastop kot uspešno vadbeno leto. Klemen Markelj je sklenil: »Vsi nastopajoči so bili naravnost fantastični, zelo sem ponosen nanje! Rokovska glasba zagotovo še kako živi!«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Železniki / sreda, 15. april 2009 / 07:00

Zaradi Toplarne rebalans proračuna

Železniki – Občinski svet v Železnikih je na zadnji seji po hitrem postopku sprejel rebalans proračuna za leto 2009. Ta je bil po besedah občinske finančnice Cirile Tušek...

Objavljeno na isti dan


Šport / sreda, 1. avgust 2012 / 07:00

Savčani boljši od Britancev

Naslovni stavek je bil slišan v cilju kolesarske dirke Po ulicah Kranja. Kolesarski klub Sava Kranj letos praznuje 55 let obstoja kluba ter 45 let kranjske dirke, legendarne Po ulicah Kranja.

Kronika / sreda, 1. avgust 2012 / 07:00

Gasilci odhiteli v banko

V petek so kranjski poklicni gasilci zaradi sprožitve požarnega alarma odhiteli na sedež Gorenjske banke v Kranju. K sreči le zaradi vaje evakuacije.

Zanimivosti / sreda, 1. avgust 2012 / 07:00

Mladi nadzorniki za prihodnost narave

Triglavski narodni parkje osem dni gostil mednarodni tabor za mlade nadzornike iz evropskih parkov.

Gospodarstvo / sreda, 1. avgust 2012 / 07:00

Igre - velika priložnost za posel

Veliki športni dogodki, med njimi so seveda tudi olimpijske igre, so lahko velika priložnost za gospodarstvo. Tudi za slovenska podjetja, kot so šenčurski Mides ali prodajalci velikih televizorjev.

Prosti čas / sreda, 1. avgust 2012 / 07:00

Festival ob Kolpi

Od petka do nedelje bo v Vinici v Beli krajini že petič zapored festival Schengenfest. Odličen glasbeni program ter številne zanimive obfestivalske dejavnosti ob Kolpo privabijo tudi mnogo obiskovalce...