Pražen riž s piščancem

Riž, zelenjava in piščanec, nič posebnega na prvi vtis. Vendar z dodatki nekaj enostavno dostopnih in poceni sestavin lahko naredimo povsem drugačno in okusno jed.

Za pripravo praženega riža s piščancem potrebujemo: 300 g dolgozrnatega riža, 400 g piščančjega fileja, 2 jajci, 1 strok česna, 1 rdečo papriko, pol skodelice brokolija, 1 korenček, 150 g kuhane koruze, 4 žlice sojine omake, 3 žlice olivnega olja, ščepec mletega ingverja, pol žličke karija, ščepec soli, 1 pest sesekljanih arašidov, limono ali limeto.

Vso zelenjavo dobro operemo. Papriko in korenje narežemo na manjše kocke, brokoli razdelimo na cvetke, česen nasekljamo. Riž skuhamo v osoljeni vodi ter ga pustimo stati v posodi, da popije vso tekočino. Piščančji file narežemo na trakove in ga osolimo. Popečemo ga na žlici olivnega olja ter ga prestavimo na krožnik in pokrijemo. Jajci razžvrkljamo. Ponev ponovno segrejemo, dodamo olje ter nanjo vlijemo jajca. Spečemo omleto, ki jo nato raztrgamo na manjše kose. Omleto dodamo k piščancu na krožnik in pokrijemo. Še zadnjič segrejemo ponev in prilijemo olje. Prepražimo česen in dodamo papriko, korenje in brokoli. Pražimo 5 minut ter potresemo z ingverjem in karijem. Nato primešamo še koruzo. Temperaturo štedilnika povečamo in v ponev k zelenjavi stresemo kuhan riž, premešamo in dodamo še piščanca in pečeno jajčno omleto. Prelijemo s sojino omako ter dobro premešamo. Serviramo na krožnike ter potresemo z arašidi. Zraven ponudimo še rezino limone ali limete.

Nasvet: Pri soljenju riža in piščanca bodimo pazljivi, saj je sojina omaka dovolj slana. Sol lahko povsem izpustimo in v ta namen dodamo malo več sojine omake. Tako jed si lahko pripravimo, ko nam pri kakšnem obroku ostane nekaj mesa in riža. Dodamo le še nekaj zelenjave, jajce in sojino omako ter vse skupaj prepražimo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / četrtek, 2. avgust 2007 / 07:00

Kakšno morje, Čukov bajer!

Zdenka in Danica se na Čukovem bajerju kopata že več kot petnajst let. Zdenka se s kolesom pripelje iz Stražišča, Danica z Golnika. Pravita, da ima letos voda 28, 29 stopinj Celzija in je fantastična...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / sobota, 28. januar 2012 / 07:00

Anketa: O Misiji Evroviziji

Nekaj že uveljavljenih slovenskih pevk smo vprašali, kako so zadovoljne z oddajo Misija Evrovizija in kaj menijo o finalistkah, ki se bodo na Emi potegovale za nastop na letošnji Evroviziji.

GG Plus / sobota, 28. januar 2012 / 07:00

Koliko in kaj berete z vašimi otroki? (1)

Vsi ne beremo radi. Nekateri branje celo sovražijo. So ljudje, ki so nazadnje brali domače branje, potem pa niso imeli v roki nobene knjige več.

Kronika / sobota, 28. januar 2012 / 07:00

Izsledili pobeglega voznika

Kranj - Kranjski policisti so izsledili pobeglega voznika, ki je 22. januarja zjutraj povzročil prometno nesrečo v Kranju in s kraja odpeljal. V nesreči je bil lažje telesno pošk...

Šport / sobota, 28. januar 2012 / 07:00

Prvenstvo na snežni oazi

Medvode - V Nordijskem centru Bonovec Medvode je bilo v torek državno prvenstvo v teku na smučeh v sprintu v prosti tehniki. Nastopila je večina najboljših...

Nasveti / sobota, 28. januar 2012 / 07:00

Menu brez vrvice

Še en dan Augsburga, ker sem hotela videti »Zaboj lutk«. Lutkovno gledališče marionet, ki domuje v zgodovinski stavbi nekdanje bolnišnice Sv. Duha iz 15. st., je nastalo leta 1...