V Slovenia Eco Resortu pričakujejo, da bodo odločbo o odlogu inšpekcijskih ukrepov prejeli za vse objekte, torej tudi za devetnajst na črno zgrajenih lesenih hišk, po vzoru planinskih bajt z Velike planine.

Eko Resorta ne bodo rušili

Tako je prepričan lastnik Slovenia Eco Resorta v Godiču pri Kamniku Matjaž Zorman, saj je pred dnevi prejel odločbo, ki ukrepe inšpekcij odlaga do uveljavitve prostorskega načrta, vendar največ za pet let. A na ministrstvu pojasnjujejo, da se odločba nanaša zgolj na črnozgrajeni toplar, postopki v zvezi z gradnjo preostalih objektov, ki nimajo potrebnih dovoljenj, namreč še tečejo.

Kamnik – »Veseli smo, da je prevladala zdrava pamet in da dober projekt ostaja v Sloveniji. Država in občina Kamnik, kot tudi Slovenia Eco Resort in gostje smo tako vsi postali zmagovalci, saj bo resort služil svojemu namenu tudi v prihodnje. Saga o inšpekcijskih postopkih z nenehno grožnjo po rušenju se tako zaključuje, hkrati pa nas veseli, da lahko končamo tudi z rezervnim scenarijem, selitvijo resorta v tujino,« nam je konec tedna povedal Matjaž Zorman, ob tem pa predstavil odločbo, ki jo je 25. januarja podpisal gradbeni inšpektor Jože Hostnik. V njej je zapisal sklep, da se izvršitev inšpekcijskih ukrepov (torej rušitev) odloži do uveljavitve prostorskega akta, vendar za največ pet let. Podjetje Palmieri, katerega lastnik je Matjaž Zorman, je na Občino Kamnik namreč že vložilo vse potrebno za spremembo in dopolnitev občinskega prostorskega načrta, s čimer bi njegovo zdaj črnozgrajeno turistično naselje postalo legalno.

Iz odločbe je razvidno, da se sklep nanaša zgolj na toplar, v katerem se izvajajo gostinska dejavnost in številne prireditve in bi ga morali na lastne stroške že podreti. V postopkih, ki se vlečejo že vse od leta 2015, pa ostajajo vse preostale stavbe (devetnajst lesenih hišic, v katerih lahko počitnikuje pet oziroma dva gosta, lesena kapela, 17 metrov visoka 'lovska opazovalnica' in zunanji bazen), ki prav tako nimajo potrebnih dovoljenj, saj niso bile zgrajene v skladu z občinskim prostorskim načrtom. Nezakonito zgrajene objekte je po inšpekcijski odločbi prepovedano priključiti na javno infrastrukturo in z njimi opravljati gospodarsko dejavnost, a tega v Slovenia Eco Resortu ne spoštujejo, zato je v preteklosti inšpekcija že odredila rušenje.

A Matjaž Zorman ostaja optimist. Kot pravi, so doslej prejeli že enajst odločb o rušenju, od tega jih je bilo devet razveljavljenih, zato je prepričan, da bodo nedavni odločbi, ki se nanaša na toplar, v kratkem sledile še odločbe za odlog rušenja preostalih objektov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / četrtek, 10. junij 2010 / 07:00

Navijamo

Američan Don Peddle (Teksas), poldrugo leto pilot Adrie Airways, živi v Šenčurju: »Nogomet v ZDA ne sodi med zelo priljubljene športe, tako da ga tudi sam nisem kaj prida spreml...

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 17. december 2008 / 07:00

Stavba je stara, a dragocena

O problematiki enote Center Osnovne šole Simona Jenka so spregovorili tudi na ponedeljkovem zboru krajanov.

Kultura / sreda, 17. december 2008 / 07:00

Za novo leto v glasbeni šoli

V radovljiški glasbeni šoli pripravljajo več novoletnih prireditev.

Prosti čas / sreda, 17. december 2008 / 07:00

Polke in valčki

Med leti 1993 in 2001 je imel Radio Gorenc v Tržiču nastop ansamblov za zveste poslušalce oddaje Polke in valčki pod kozolcem. Lani sta Občina Tržič in Mladinsko gledališče Tržič prireditev spet...

Prosti čas / sreda, 17. december 2008 / 07:00

Imam pesem za tebe

V soboto, 20. decembra, ob 20. uri bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma nastopil Rade Šerbedžija in predstavil svoj novi album Imam pjesmu za tebe.

Prosti čas / sreda, 17. december 2008 / 07:00

Šank Rock, Jinx, PipsChips in Videoclips ter Electrix v Velenju

Priljubljene zasedbe, ki so v preteklem letu znova opozorile nase s svojim glasbenim delom, bodo združile moči na letošnjem tradicionalnem koncertu v Velenju. Poslastica za vse ljubitelje...