Radi bi napolnili stari Kranj

Na kranjski občini so se odločili, da znova pripravijo razpis za sofinanciranje najemnin poslovnih prostorov v starem Kranju.

Kranj – Kljub temu da se je v Kranju v zadnjih letih tudi s pomočjo sofinanciranja najemnin odprlo precej novih lokalov, pa so nekateri svojo dejavnost zaključili in na voljo so prazni poslovni prostori, za katere na kranjski občini želijo, da bi znova zaživeli in v staro mesto jedro privabili čim več obiskovalcev.

Tako so prejšnji teden objavili nov javni razpis za sofinanciranje najemnin poslovnih prostorov v starem Kranju v letošnjem in prihodnjem letu. Na javni razpis se lahko prijavijo samostojni podjetniki posamezniki ter mikro, mala in srednje velika podjetja, ki so organizirana kot gospodarske družbe, ter zavodi, ki bodo na podlagi sklenjene najemne pogodbe izvajali dejavnost v poslovnih prostorih na ožjem območju starega Kranja. Za ožje območje starega Kranja se šteje območje, ki je določeno z Odlokom o razglasitvi območja starega Mestnega jedra Kranj za kulturni in zgodovinski spomenik, in sicer območje celotne naselbine na pomolu (Prešernova, Tavčarjeva, Tomšičeva in Cankarjeva ulica, Jahačev prehod, Reginčeva, Glavni trg, Jenkova in Poštna ulica, Maistrov trg, Trubarjev trg, Na skali, Pot na kolodvor, Škrlovec in del Koroške ceste do Stare pošte), del Ljubljanske ceste (Jelenov klanec), območje Vodopivčeve ulice, Kokrškega brega, Sejmišča in Lajha.

Prednost do sofinanciranja bodo imeli ponudniki s področja maloprodaje. Prejemniki subvencije se bodo morali zavezati, da bodo po končanem obdobju prejemanja subvencije v poslovnem prostoru izvajali dejavnost vsaj še eno leto. Predvidena višina razpisanih sredstev je 15.300 evrov za posamezno leto. Podrobnosti so objavljene na občinski spletni strani.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / nedelja, 17. junij 2018 / 14:14

Polovica Calcita v lasti avstrijske skupine

Kamniški Calcit je pred dnevi prešel v polovično last avstrijske skupine Wietersdorfer, od tega pa si v družbi obetajo večjo stabilnost. Skupina Calcit je lani sicer precej zvišala prihodke od prodaje...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

Jezerske ovce spet v dolini

Tradicionalni ovčarski bal na Jezerskem prirejajo že pol stoletja. Scenarij zanj je napisal domačin Vencij Krč, uprizarja pa stare običaje ob jesenskem prigonu ovc v dolino.

Kranj / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

Temeljni kamen za obnovo šole v Žabnici

Kranj - Na Podružnični šoli Žabnica je bilo v preteklosti že nekaj obnov, ki pa so bile preskromne ali preveč časovno oddaljene, da bi še lahko ustrezale sodobnemu pouku. Zato so...

Zanimivosti / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

Pripravljajo se na jubilej

V Domu starejših občanov Preddvor se pripravljajo na šestdesetletnico ustanove, ki jo nameravajo praznovati oktobra.

Zanimivosti / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

Na razglednici tudi Marija Terezija

Turistično društvo Šenčur bo v začetku septembra izdalo razglednico s kipom Marije Terezije.

Zanimivosti / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

V Gorjah se je razlegalo ubrano petje

V počitniškem domu v Gorjah je minuli teden letovalo 35 varovancev društva Sožitje z ducatom spremljevalcev. Vsi navdušeni nad glasbenim taborom.