Odtenki bele in okusov
V Vili Podvin so se odločili, da povežejo hrvaško in slovensko kulinariko; v Ljubljani pa se je oglasil direktor turističnega urada Obertauern Mario Siedler v družbi predstavnice za tisk Andree Rohrbacher.
Mario Siedler nam je v ljubljanskem hotelu Cubo tudi tokrat približal avstrijsko smučišče, ki je primerno za dnevni obisk z avtom, znano pa je tudi po svojih odličnih večernih zabavah in raznoliki ponudbi za tiste, ki ne smučajo ali jih zanimajo kakšne druge zimske športne radosti. Zelo priljubljeno je pri družinah, poseben dan ali dni pa pri njih namenijo tudi ženskam. Letos so se posvetili celo zimski romantični izkušnji, ki vzbudi v nas prijetne spomine na otroštvo: recimo vožnja na saneh s konjsko vprego. Kadar zmrzne Johannesov slap, pridejo na svoj račun v Obertauernu celo ljubitelji lednega plezanja. Tehnična novost smučišča je Plattenkarbahn, kombinirana žičnica osemsedežnice in gondole za deset oseb; zabavnejša pa decembrski adventni sejem, ki se začne že konec novembra.
Obertauern ima sto kilometrov prog, od tega največ lahkih, nekaj malega je »črnih«. Tu snega nikoli ne primanjkuje. Letos je prvič snežilo že avgusta, potem septembra, smučarski cirkus pa odprejo 21. novembra. Sezona traja do maja. S »ski openingom« so začeli že pred 35 leti, sčasoma so se mu pridružila tudi druga pustolovska in glasbena dogajanja na smučišču. Konec zimske sezone pa napove aprilska prireditev Gamsleiten Kriterium, ko iščejo zaklad v snegu in se največji srečnež domov odpelje z novim bavarskim lepotcem – in tu se je tudi Slovencem že nasmehnila sreča.
V Vili Podvin pa so se tokrat odločili, da organizirajo večerjo, na kateri so povezali hrvaško in slovensko kulinariko. Pravijo, da so tako martinovali po njihovo, za prav martinovega željne goste pa so v soboto pripravili posebno Martinovo kosilo z vinarjem Fornazaričem. Petkov večer pa je bil namenjen ljubiteljem lokalnih okusov s hrvaškim in slovenskim pridihom – moči sta združila prva kuhalnica Vile Uroš Štefelin in hrvaški kuhar Vinko Frlan iz Stacije Kovačići nad Opatijo. Za vinsko spremljavo so poskrbela vina Nikola Benvenutija iz Motovuna. Sta pa kuharja malce zamenjala sestavine: tako se je na primer Uroš poigral z boškarinom, avtohtono pasmo goveda iz Istre, medtem ko so Vinku zaupali Fondinega brancina in Zupanovo postrv. Začela sta pompozno in tudi zaključila tako; za sladico sta poskrbela oba: združila pa sta okuse kostanja, čokolade in jogurta.