Svetovanje o pridelavi in predelavi jagodičevja
Gorenja vas – V okviru projekta povečanja lokalne prehranske samooskrbe in vzpostavitve kratkih preskrbovalnih verig za bolj zdravo prehranjevanje otrok bo v četrtek, 4. oktobra, ob 9. uri v zadružnem domu v Gorenji vasi skupinsko svetovanje o pridelavi in predelavi jagodičevja. Terenska kmetijska svetovalka Erika Boltar iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Kranj bo predstavila pridelavo jagodičevja – malin, ameriških borovnic, robid in ribeza, pri tem pa bo dala poudarek izboru najprimernejših sort, pripravi tal, sajenju, obrezovanju in oskrbi rastlin. Mateja Reš, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji v Zgornjih Gorjah in avtorica številnih kuharskih člankov in nekaj knjig ter izvajalka delavnic o pripravi preproste in zdrave hrane, bo svetovala o predelavi jagodičevja – o sušenju jagodičevja ter o pripravi kisa s sadjem, energijskih ploščic in še nekaterih jedi in pijač. Delavnica bo za vse udeležence brezplačna, obvezno pa se morajo do srede, 3. oktobra, prijaviti na telefonsko številko 04/511 27 01 (Vanja) ali 04/280 46 33 (Blaška).