Ivo Japelj, Tržič: »Cene goriv me nič ne skrbijo, saj ne vozim več. Sicer pa mislim, da so bencin in ostala goriva pri nas dokaj draga in jih ne bi bilo treba še dodatno zviševati.« / Foto: Tina Dokl

Najdražje v zadnjih letih

Prejšnji teden so se znova povišale cene pogonskih goriv, ceni bencina in dizelskega goriva sta dosegli najvišjo raven v zadnjih letih. Nazadnje smo za bencin toliko plačevali pred tremi, za dizelsko gorivo pa pred štirimi leti. Kaj si o tem mislijo mimoidoči?

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Mularija / četrtek, 12. april 2012 / 07:00

Gorenjski osnovnošolci med dobitniki Preglovih priznanj

Nedavno je v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije na petnajstih osnovnih šolah potekalo 46. državno tekmovanje iz znanja kemije za osnovnošolce.

Objavljeno na isti dan


Kranjska Gora / četrtek, 2. junij 2016 / 22:07

Odprli mojstranški ferati

Na prireditvi ob dnevu Alpske konvencije so v soboto slovesno odprli mojstranški ferati, dve z jeklenicami, lestvami in klini opremljeni planinski plezalni poti na vzpetino Grančišče nad Mojstrano.

Razvedrilo / četrtek, 2. junij 2016 / 22:06

Vikend zabave

Ta konec tedna je bil Preddvor v znamenju Vikenda zabave: obiskovalci so uživali v dalmatinskih napevih ter ob narodno-zabavni glasbi.

Kronika / četrtek, 2. junij 2016 / 22:05

Preverjali znanje o prometu

V Osnovni šoli Poljane se je v soboto odvijalo 25. državno tekmovanje Kaj veš o prometu, na katerem so učenci preverjali svoje znanje s področja prometnih predpisov ter se preizkusili v spretnostni vo...

Šport / četrtek, 2. junij 2016 / 22:05

Za velikim uspehom so leta garanja

Brigita Strelec iz Trboj, kegljačica kranjskega Triglava, je na svetovnem prvenstvu osvojila srebrno in bronasto medaljo, kar sta njeni prvi posamični medalji na velikih tekmovanjih.

Rekreacija / četrtek, 2. junij 2016 / 22:05

Na Visokem več kot tristo tekačev

Na Visoškem teku, ki je bil prvič del povezave Gorenjska, moj planet, sta bila najhitrejša Gregor Kustec in Majda Trček. Naslednje prizorišče bo Radovljica z Radol'ško 10ko.