Na prvem Četrtku ob vodnjaku so se obiskovalci družili ob Arvajevi kranjski klobasi. / Foto: Tina Dokl

V Kranju živahnejši tudi četrtki

V želji oživiti staro mestno jedro je kranjska občina pripravila še projekt Četrtki ob vodnjaku.

Kranj – »Že davno bi morali uvesti kaj takega. Kranj je že toliko časa mrtev, da ga bomo komaj oživili,« je dejal Kranjčan Rudi Mušič, ki smo ga v četrtek, 8. marca, srečali na Glavnem trgu v Kranju na prvi prireditvi Četrtki ob vodnjaku. »Takšno dogajanje je pozitivno za poživitev starega dela mesta. Upam, da se bodo ljudje navadili zopet obiskovati mesto in se družiti. Številni hodijo samo še po trgovskih centrih, povsem smo zašli,« je pristavil občan Drago Šarabon.

Četrtki ob vodnjaku privabljajo obiskovalce tudi z lokalno kulinarično ponudbo po ugodnih cenah. Prvo druženje je potekalo ob Arvajevi kranjski klobasi in pivu, ki sta ob simbolični ceni en evro šla za med. S prireditvijo tudi dopolnjujejo četrtkovo ekološko tržnico. Na stojnicah je bila obiskovalcem na voljo različna ponudba domačih pridelkov in izdelkov, sladkih dobrot, predstavljali so se tudi obrtniki …, za glasbeno popestritev pa so poskrbeli godci Folklorne skupine Ozara. »Namen Četrtkov ob vodnjaku je predvsem druženje, si pa želimo, da bi šli obiskovalci tudi po trgovinah, v kak lokal ter da bi to postala navada Kranjčanov in da se vrnejo v mesto. Med 16. in 20. uro se je na prireditvi zadrževalo več sto ljudi. Prepričani smo, da bo odziv iz tedna v teden boljši. Še naprej bomo skrbeli za bogat program,« je dejala Ana Vizovišek z Mestne občine Kranj. Včeraj so se obiskovalci družili ob domačih štrukljih, za nadaljnje Četrtke ob vodnjaku pa se po besedah Vizoviškove že dogovarjajo tudi s krajevnimi skupnostmi, ki bodo predstavljale svoje lokalne dobrote, gostili bodo folklorna društva, ansamble, prirediti nameravajo video karaoke …

Kranjska občina je že januarja začela prirejati torkove zabavne popoldneve S Krančkom v mestu, ki privabljajo predvsem otroke in družine, že ta mesec pa naj bi popestrili tudi srede s projektom V mesto brez evra. Obiskovalci, ki bodo ob torkih in četrtkih v mestu porabili kakšen evro, bodo namreč prejeli bon za brezplačen napitek za sredo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / torek, 9. maj 2017 / 13:55

Nagrada dr. Milanu Sagadinu

Včeraj so v Narodni galeriji v Ljubljani podelili letošnjo nagrado in priznanja Slovenskega konservatorskega društva. Steletovo nagrado za življenjsko delo je prejel Kranjčan dr. Milan Sagadin. Med pr...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 23. marec 2018 / 00:07

Rešitev ali boj za stranke

Očitke ustanoviteljev portala Izberem.si, da večina upravnikov stavb od izvajalcev pobira nezakonite provizije, največja gorenjska upravnika zavračata in označujeta kot del oglaševalske taktike.

Gospodarstvo / petek, 23. marec 2018 / 00:07

Zlasti pozimi potrebujejo mir

Letošnja zima je s snegom in nizkimi temperaturami otežila življenje divjadi. Čeprav so živali prilagojene tudi na nizke temperature, pa bo naravna selekcija bistveno večja kot sicer, menijo na Lovski...

Razvedrilo / petek, 23. marec 2018 / 00:07

An flet’n večer in peklenska zabava

Tradicionalni marčevski koncert je v Tržiču ponovno navdušil, Dvorana tržiških olimpijcev pa je tokrat kot glavnega glasbenega gosta gostila Prifarske muzikante. Poklonili so se tudi pokojnemu Francu...

Gospodarstvo / petek, 23. marec 2018 / 00:04

Poudarek na razvoju prašičereje

V podjetju Meso Kamnik so prejšnji teden gostili župana Marjana Šarca. Predstavili so mu poslovanje in novo pakirno linijo, pogovarjali pa so se tudi o stavbi stare klavnice na Usnjarski, ki naj bi jo...

Nasveti / petek, 23. marec 2018 / 00:03

Pirin kruh s kefirjem in cimetovi polžki

Peka kruha še nikoli ni bila tako enostavna. Vse skupaj le zmešamo, nadevamo v pekač in malo počakamo. Iz pirine moke in kefirja dobimo tako dober kruh, da ga lahko jemo brez dodatkov in prav ničes...