Kitajski rezanci s piščancem

Sojina omaka je pogosta sestavina v azijski kuhinji, saj jedem prijetno začini okus. Mnogi jo obožujejo zaradi njenega t. i. umami okusa. Zadnja leta se je njena uporaba precej razširila tudi pri nas in tako jo lahko kupimo skoraj že v vsakem marketu. Če jo uporabimo v kombinaciji s kitajskimi jajčnimi rezanci in nekaj dodatki, si bomo pričarali okusen azijski obrok.

Za pripravo kitajskih rezancev potrebujemo (sestavine so predvidene za dve osebi): 250 g kitajskih jajčnih rezancev, 200 g piščančjega fileja, 1 rumeno papriko, 100 g pora, 3 stroke česna, 2 ščepca čilija, 1 žličko naribanega suhega ingverja, 4 žlice sojine omake, pol žličke sladkorja, 4 žlice sojinega olja.

Rezance skuhamo po navodilu iz embalaže. V skodelici zmešamo sojino omako in sladkor. Piščančje meso narežemo na tanke trakove, por na kolesa, papriko na tanke rezine, česen na drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem popečemo piščančje meso, da se z vseh strani lepo zapeče. Meso poberemo iz ponve in ga damo na krožnik, ki ga pokrijemo. V isto ponev prilijemo še eno žlico olja in na njem najprej prepražimo česen in ingver. Dodamo por, papriko in potresemo s čilijem. Pražimo toliko, da se zelenjava nekoliko zapeče in malce zmehča. Zelenjavo poberemo iz ponve. Ponovno prilijemo 1 žlico olja, dodamo testenine, jih zalijemo s sojino omako in sladkorjem, premešamo in pražimo 2 do 3 minute, da se testenine na rahlo zapečejo. Na koncu primešamo še pečeno meso in zelenjavo.

Nasvet: Mleti čili lahko nadomestimo s svežim ali pa ga, če nismo ljubitelji pekočih jedi, izpustimo. Ker je sojina omaka dovolj slana, piščanca in zelenjave ne solimo. Za pripravo azijskih jedi je še posebej primerno sojino olje. V primeru, da ga nimamo, ga nadomestimo s klasičnim rastlinskim ali z oljčnim oljem. Pri soljenju moramo biti previdni, saj je že sojina omaka zelo slana.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Avtomobilizem / nedelja, 30. oktober 2016 / 16:45

Seatova velika pričakovanja

Kranj – Seat je predstavil model Ateco X-Perience. To je najbolj terenska različica v modelski seriji Ateca in presega vse dosedanje omejitve. Namenjena je kupcem, ki avanturističen življenjski slo...

Objavljeno na isti dan


Splošno / torek, 29. januar 2013 / 07:00

Popravek

V članku Stavka izpraznila šole in vrtce smo ob izjavi Bernarde Pintar iz OŠ Poljane napačno zapisali, da v tej šoli stavka ni bila izglasovana. Stavka ni bila izglasovana lani aprila, preteklo s...

Avtomobilizem / torek, 29. januar 2013 / 07:00

Novi Auris za Toyotino pot navzgor

Japonska Toyota je tudi na slovenski trg pripeljala novi Auris, avtomobil, na katerega stavijo kar precejšen del svoje prodaje. Auris ima skoraj dramatično spremenjeno dinamično zunanjo podobo in...

Gospodarstvo / torek, 29. januar 2013 / 07:00

Olajšava za vlaganja

Olajšavo za vlaganja v kmetijstvo in gozdarstvo je možno uveljavljati do 5. februarja.

Gospodarstvo / torek, 29. januar 2013 / 07:00

Banka Volksbank odslej Sberbank banka

Ljubljana - Banka Volksbank se je z včerajšnjim dnem preimenovala v Sberbank banka. Preimenovanje je posledica priključitve skupine Volksbank International (VBI) februarja lani k...

Kronika / torek, 29. januar 2013 / 07:00

V plazu umrl turni smučar

V soboto popoldne je na južni strani Begunjščice snežni plaz zasul turnega smučarja, njegovemu prijatelju se je uspelo rešiti.