Kitajski rezanci s piščancem

Sojina omaka je pogosta sestavina v azijski kuhinji, saj jedem prijetno začini okus. Mnogi jo obožujejo zaradi njenega t. i. umami okusa. Zadnja leta se je njena uporaba precej razširila tudi pri nas in tako jo lahko kupimo skoraj že v vsakem marketu. Če jo uporabimo v kombinaciji s kitajskimi jajčnimi rezanci in nekaj dodatki, si bomo pričarali okusen azijski obrok.

Za pripravo kitajskih rezancev potrebujemo (sestavine so predvidene za dve osebi): 250 g kitajskih jajčnih rezancev, 200 g piščančjega fileja, 1 rumeno papriko, 100 g pora, 3 stroke česna, 2 ščepca čilija, 1 žličko naribanega suhega ingverja, 4 žlice sojine omake, pol žličke sladkorja, 4 žlice sojinega olja.

Rezance skuhamo po navodilu iz embalaže. V skodelici zmešamo sojino omako in sladkor. Piščančje meso narežemo na tanke trakove, por na kolesa, papriko na tanke rezine, česen na drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem popečemo piščančje meso, da se z vseh strani lepo zapeče. Meso poberemo iz ponve in ga damo na krožnik, ki ga pokrijemo. V isto ponev prilijemo še eno žlico olja in na njem najprej prepražimo česen in ingver. Dodamo por, papriko in potresemo s čilijem. Pražimo toliko, da se zelenjava nekoliko zapeče in malce zmehča. Zelenjavo poberemo iz ponve. Ponovno prilijemo 1 žlico olja, dodamo testenine, jih zalijemo s sojino omako in sladkorjem, premešamo in pražimo 2 do 3 minute, da se testenine na rahlo zapečejo. Na koncu primešamo še pečeno meso in zelenjavo.

Nasvet: Mleti čili lahko nadomestimo s svežim ali pa ga, če nismo ljubitelji pekočih jedi, izpustimo. Ker je sojina omaka dovolj slana, piščanca in zelenjave ne solimo. Za pripravo azijskih jedi je še posebej primerno sojino olje. V primeru, da ga nimamo, ga nadomestimo s klasičnim rastlinskim ali z oljčnim oljem. Pri soljenju moramo biti previdni, saj je že sojina omaka zelo slana.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / nedelja, 30. junij 2019 / 21:33

Jubilej gasilcev v Kamni Gorici

Prejšnji konec tedna je bil v Kamni Gorici v znamenju stodvajsetletnice delovanja prostovoljnega gasilskega društva.

Objavljeno na isti dan


Kronika / torek, 30. junij 2009 / 07:00

Slabo prezračevanje v predoru

V Darsu priznavajo, da bo treba v osemnajst let starem predoru Karavanke izboljšati ventilacijski sistem, ker sedanji ne zadošča najnovejšim predpisom.

Radovljica / torek, 30. junij 2009 / 07:00

Za PUM še vedno ni denarja

Program, v katerega se vključujejo mladi, ki bi bili sicer prepuščeni ulici, zaradi birokratskih zapletov ostaja brez sredstev.

Kranj / torek, 30. junij 2009 / 07:00

Kongres Mednarodne zveze Glasbene mladine

Kranj - Ob 40-letnici delovanja Glasbena mladina Slovenije v Kranju gosti srečanje več kot 60 delegatov, predstavnikov nacionalnih Glasbenih mladin z vsega sveta. Poleg kongresa,...

Gorenjska / torek, 30. junij 2009 / 07:00

Selitev v novo pediatrično kliniko

Ljubljana - Pediatrična klinika v Ljubljani je v soboto začela sprejemati paciente v novi stavbi na Bohoričevi 20, poleg urgence. Včeraj je na novi lokaciji že začela delovati ve...

Prosti čas / torek, 30. junij 2009 / 07:00

Romantični desert z Rdečim Mickom

Simply Red so spet pustili močan vtis na vseh uživačih, ki so vedeli, po kaj so prišli v Tivoli.