Sočne piščančje prsi po mediteransko

Marsikdo ni najbolj navdušen nad piščančjimi prsmi, češ da so presuha in povsem brez okusa. Res je, da se ne morejo ravno primerjati z najboljšim kosom pet tednov zorene govedine, vendar lahko z nekaj triki in dodatki pripravimo zelo sočne in okusne piščančje prsi, ki nam bodo prijetno popestrile jedilnik.

Za pripravo piščančjih prsi potrebujemo: 4 piščančje fileje, 2 paradižnika, 4 rezine sira, 4 stroke česna, 3 žlice olivnega olja, 4 ščepce mlete rdeče paprike, 4 ščepce soli, začimbe: bazilika, rožmarin, origano in podobne začimbe, ki jih imamo na voljo, 4 liste alufolije.

Piščančje fileje osolimo in potresemo z mleto rdečo papriko. V posodo vlijemo olivno olje in na njem na hitro popečemo piščančje fileje. Popečemo jih le toliko, da dobijo skorjico. Pripravimo si štiri liste alufolije. Na vsak list folije položimo popečen piščančji file ter ga potresemo z začimbami in nasekljanim česnom. Vsak piščančji file obložimo s po dvema rezinama paradižnika in z rezino sira. Vsako folijo tesno zavijemo. Pripravljene ''paketke'' položimo na pekač. Pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, 30 minut. Piščančje fileje postrežemo kar v foliji, saj ko jedec razpre folijo, pridejo ven čudovite vonjave začimb in mesa. Zraven ponudimo pečen krompir.

Nasvet: Če imamo možnost, uporabimo sveže začimbe.

Za pripravo pečenega krompirja potrebujemo: krompir, 4 žlice olivnega olja, sol.

Krompir dobro operemo, po potrebi olupimo (odvisno od sorte krompirja) in narežemo na želene rezine. Pekač namastimo s tremi žlicami olivnega olja in nanj položimo pečen krompir. Krompir pomešamo, da se sprime z oljem. Pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 10 minut. Nato povišamo temperaturo pečice na 200 °C in pečemo še 20–30 minut. Zadnjih 10 minut peke vzamemo krompir iz pečice in ga malce posolimo ter pokapljamo še z eno žlico olivnega olja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / torek, 4. avgust 2015 / 20:48

Festival Kanal v Bohinju

Začel se je s 1. julijem, končuje se z 19. avgustom. Avgustovski del bo odprla Anja Baš, slovenska pevka, ki je marca izdala prvo samostojno ploščo z avtorsko glasbo z naslovom Punca iz tvoje ulice...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sobota, 28. julij 2007 / 07:00

Čezmejno sodelovanje gasilcev

Podnart - Na nedavnem prevzemu novega gasilskega vozila v Podnartu so sodelovali tudi gasilci iz Sel-Borovnice na Koroškem, ki so prišli v Podnart skupaj z županom Sel Engelberto...

Prosti čas / sobota, 28. julij 2007 / 07:00

Le še streljaj od albuma

Ansambel Veseli Gorenjci je tudi minulo nedeljo, ko je razveseljeval obiskovalce na zaključku Čipkarskih dni v Železnikih, dokazal, da si je nadel pravo ime.

Splošno / sobota, 28. julij 2007 / 07:00

Prvi častni občan je Stanko Košir

Najvišje občinsko priznanje - naziv častni občan bo prejel Stanko Košir iz Gozd-Martuljka za ohranjanje izročila Rut.

Splošno / sobota, 28. julij 2007 / 07:00

Je edina možnost zdravnik iz tujine?

Vodja zdravstvenega doma Janko Kersnik dvomi, da bodo v Kranjski Gori dobili tretjega zdravnika.

Splošno / sobota, 28. julij 2007 / 07:00

Na olimpijadi pred skoraj 60 leti

Karel Klančnik, rojen Mojstrančan, je eden tistih, ki je močno zaznamoval zgodovino razvoja skakalnega športa v Gornjesavski dolini.