Živite z navdihom in kuhajte z otroki
V Celju je Srednja šola za gostinstvo in turizem konec tedna gostila tradicionalno, že 23. tekmovanje ljubiteljskih kuharjev, ki ga sicer organizirata dve slovenski reviji. Letošnja tema je bila Živite z navdihom – kuhajte z otroki, prijavili pa so se lahko starši z otroki, strici in tete z nečaki ali stari starši z vnuki.
V strokovni komisiji, ki je ocenjevala kuharske pare, je bil tudi znani slovenski kuharski chef Tomaž Kavčič, med tekmovalci Tekmovanja kuharjev amaterjev 2017 pa smo zasledili tudi gorenjsko navezo. Tako so se v kuharskem znanju pomerili: Petra Čelifoga in Julija Pečanec iz Miklavža na Dravskem polju, Bernarda Slodnjak Pernek in Karolina Pernek iz Spodnjega Dupleka, Boštjan in Tomaž Pernek iz Spodnjega Dupleka, Melita Močnik Okorn in Klara Okorn iz Šmartnega pri Ljubljani, Slavica Zbičajnik iz Slovenj Gradca in Karolina Zbičajnik iz Kamnika, Milena in Eva Rak iz Velenja, Ana Vučina Vršnak in Benjamin Vršnak iz Kranja, Maja Lilija in Mia Štukelj s Frankolovega ter Martina Gregorič in Larisa Kramar iz Ribnice.
Na koncu sta odtehtala preprostost jedi in čistost okusov. Tako sta zmagala oče in sin Boštjan in Tomaž Pernek, ki sta pripravila domačo lazanjo in zeleno solato. Drugo mesto sta osvojila piščančji zrezek z zelenjavo v listnatem testu in solata babice in vnukinje, Milene in Eve Rak; tretji pa sta bili mamica in hči Maja Lilija in Mia Štukelj, ki sta pripravili domače testenine z zelenjavno omako in mešano solato iz jesenske zelenjave.