Triglav pričakuje zmago

Kranj – Nogometni prvoligaši bodo konec tedna odigrali tekme desetega kroga. Na derbiju z dna lestvice se bosta v Kranju jutri ob 14. uri pomerila Triglav in Ankaran, Kranjčani pa si želijo prve zmage. Ekipa Domžal bo v nedeljo ob 18.45 gostila Rudar. V 2. SNL je na sporedu 8. krog. Roltek Dob gostuje pri Krki, Kalcer Radomlje jutri ob 16. uri gosti Nafto 1903, Zarica Kranj pa v nedeljo ob 16. uri Brežice Terme Čatež.

V 3. SNL - center so na sporedu tekme šestega kroga. SIJ Acroni Jesenice jutri gostuje pri Brinju Grosuplje, Šobec Lesce pri Zagorju, Šenčur pa pri Kolpi. Ob 16. uri bosta tekmi Bohinj – Sava Kranj in Hirter Bled – Rudar Trbovlje. V nedeljo Komenda gosti Ivančno Gorico.

V sredo bi morali nogometaši v gorenjski nogometni ligi odigrali tekme četrtega kroga. Vse so bile zaradi obilnih padavin odpovedane. Jutri bodo odigrali tekme petega kroga, ki se bodo začele ob 16.30. Pari so: Britof – Preddvor, Škofja Loka – Kondor Godešič, Polet – Royal Sport DLN, Naklo – Velesovo, Žiri – Visoko in Niko Železniki – JuRentA Bitnje.

Znani so vsi četrtfinalisti finalisti slovenskega nogometnega pokala. To so: Maribor, Krka, Triglav, Aluminij, Olimpija, Celje, Mura in Gorica. Prva tekma je po razporedu koledarja NZS 19. oktobra, povratna pa 25. oktobra.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Pisma bralcev / ponedeljek, 30. november 2009 / 07:00

Še vedno čakajo na dvorano

V prispevku z naslovom »Še vedno čakajo na dvorano«, ki je bil objavljen v Gorenjskem glasu, dne 17. novembra 2009, je župan občine Škofja Loka Igor Draksler odgovoril na očitane napake pri gradnji šp...

Objavljeno na isti dan


Slovenija / petek, 22. september 2017 / 21:13

O stanju v Uniji 2017

Jean-Claude Juncker, prvi mož evropolitike, je stari politični maček v dobrem smislu te besede. Izkaže se tudi, ko je treba za govorniški pult. Tako je bilo 13. septembra, ko je nastopil v Evropskem p...

Slovenija / petek, 22. september 2017 / 21:13

Bavčar odšel v zapor

Zadnji teden je minil povsem v znamenju slovenskih košarkarjev, evropskih prvakov. V senci njihovega uspeha se je v ponedeljek zvečer na prestajanje petletne zaporne kazni zglasil Igor Bavčar.

GG Plus / petek, 22. september 2017 / 18:10

Kava iz vasice pod Stolom

Polona in Gaber Burnik, sestra in brat iz Smokuča, sta se lotila praženja kave in odprla pražarno kave Kolektiv 22. Ime pražarne je poklon stari mami Tončki.

Kamnik / petek, 22. september 2017 / 16:09

Večer, posvečen Valeriji Heybal

Kamnik – Člani Društva sv. Jakoba Kamnik vabijo na večer, posvečen Valeriji Heybalovi, svetovno znani operni pevki polpretekle dobe. Življenjsko pot in uspehe umetnice, rojene v Kamniku, bo z besed...

Kranj / petek, 22. september 2017 / 16:06

Pomoč dolgotrajno brezposelnim

V Kranju in v Škofji Loki so predstavili projekt Socialne aktivacije dolgotrajno brezposelnih oseb. Vključitev v projekt je prostovoljna in za udeležence brezplačna.