Mono

Bohinj na Kresno noč plesal z Nino Pušlar

Tradicionalna Kresna noč v Bohinju na vrhuncu že tako rekordne turistične sezone je letos privabila še večje število obiskovalcev, ki so jih do jutranjih ur zabavali Nina Pušlar, Mono, Čupakabra in Bomb Shell.

Več kot šest tisoč obiskovalcev se je na sobotni večer zgrnilo Pod skalco v Bohinju, kjer se je tudi letos odvijala tradicionalna Kresna noč v Bohinju, ki že vrsto let predstavlja simbolično zahvalo turističnih delavcev vsem obiskovalcem Bohinja. Letošnji program je bil še posebno pester. Glasbeni večer so odprli Godba Bohinj in skupina Mono, s plesom ob drogu je navdušila domačinka Tjaša Dobravec, stalni gostje, ognjena žonglerska skupina Čupakabra, so razgreli ozračje pred ognjemetom, po ognjemetu pa so za zabavo do jutranjih ur skrbeli Nina Pušlar z bendom in skupina Bombshell.

Priljubljeno pevko Nino Pušlar je koncert navdušil, saj je v Bohinju nastopila prvič v 12-letni karieri: »Vsi so kar malo presenečeni, a tako je, zato je današnji nastop še toliko prijetnejši v tem čudovitem ambientu. Koncerti na prostem pa so že tako nekaj posebnega.« Kot je še dodala, je zanjo letošnje poletje zelo delovno, saj je zasedena s turnejo po slovenskih gradovih, za katere pravi, da so neverjetno lepi; pripravlja pa tudi nov album, ki bo predvidoma izšel jeseni.

Vtise ob prireditvi pa je strnil tudi vodja prireditve iz Turističnega društva Bohinj Jure Sodja, ki je dejal, da je letošnja Kresna noč še poseben vrhunec sezone v Bohinju, saj so turistične kapacitete polno zasedene. »Upali smo, da bo tako tudi na kresni noči – in se je zgodilo. To smo si želeli. Hoteli smo narediti dogodek, ki so ga ljudje navajeni, jim dati čim več zabave – tudi za domačine, mladino, ki se lahko za en večer sprosti in zabava, potem pa gremo v nove zmage v drugem delu poletja.« Za razliko od Blejske noči pa v Bohinju ni manjkal ognjemet, ki so ga, kot pravi Sodja, pripravili zato, ker je ljudem to pač všeč in ga imajo radi: »Leta nazaj smo tekmovali, kdo ima daljši in lepši ognjemet, to pa ni bistvo. Dejstvo je, da je ognjemet v tem okolju čaroben, ljudje ga imajo radi, in ko smo videli, da kljub zakonom, ki to omejujejo, vsaj enkrat letno lahko pripravimo ognjemet, smo se zanj odločili.« Po odzivu obiskovalcev, ki so v tisočih napolnili obalo pred ognjemetom, pa je bila odločitev prava.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / sobota, 12. julij 2008 / 07:00

Sosed najboljši čuvaj

Preden se odpravite na dopust, poskrbite, da ima vaš dom vsaj namišljenega stanovalca.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 23. marec 2018 / 00:07

Rešitev ali boj za stranke

Očitke ustanoviteljev portala Izberem.si, da večina upravnikov stavb od izvajalcev pobira nezakonite provizije, največja gorenjska upravnika zavračata in označujeta kot del oglaševalske taktike.

Gospodarstvo / petek, 23. marec 2018 / 00:07

Zlasti pozimi potrebujejo mir

Letošnja zima je s snegom in nizkimi temperaturami otežila življenje divjadi. Čeprav so živali prilagojene tudi na nizke temperature, pa bo naravna selekcija bistveno večja kot sicer, menijo na Lovski...

Razvedrilo / petek, 23. marec 2018 / 00:07

An flet’n večer in peklenska zabava

Tradicionalni marčevski koncert je v Tržiču ponovno navdušil, Dvorana tržiških olimpijcev pa je tokrat kot glavnega glasbenega gosta gostila Prifarske muzikante. Poklonili so se tudi pokojnemu Francu...

Gospodarstvo / petek, 23. marec 2018 / 00:04

Poudarek na razvoju prašičereje

V podjetju Meso Kamnik so prejšnji teden gostili župana Marjana Šarca. Predstavili so mu poslovanje in novo pakirno linijo, pogovarjali pa so se tudi o stavbi stare klavnice na Usnjarski, ki naj bi jo...

Nasveti / petek, 23. marec 2018 / 00:03

Pirin kruh s kefirjem in cimetovi polžki

Peka kruha še nikoli ni bila tako enostavna. Vse skupaj le zmešamo, nadevamo v pekač in malo počakamo. Iz pirine moke in kefirja dobimo tako dober kruh, da ga lahko jemo brez dodatkov in prav ničes...