Bučke s piščancem in puranji polpeti

Letošnje poletje v naših koncih rastejo bučke skoraj tako kot gobe po dežju. Včasih nam ob taki količini bučk že zmanjka idej za njihovo pripravo in bučke s piščancem so le ena od mnogih možnosti za okusno kosilo. Poleti nam prav tako teknejo lahke jedi in za v ta namen si pripravimo hitre puranje polpete.

Za pripravo bučk s piščancem potrebujemo: 2 manjši bučki, 250 g piščančjega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 5 žlic pretlačenega paradižnika, 1 lonček kisle smetane, 100 g sira, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Opranim bučkam odrežemo konce in jih po dolžini razpolovimo. S pomočjo žlice iz njih izdolbemo sredico. Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo. Piščančje meso narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen prepražimo na olivnem olju in dodamo narezano piščančje meso in sredico bučk. Posolimo in popopramo ter pražimo toliko časa, da se meso z vseh strani zapeče. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in kuhamo še 5 minut. Polovice bučk na rahlo osolimo. V vsako polovico razporedimo pripravljen mesni nadev. Položimo jih na pekač, prekrit s pekipapirjem. Bučke pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 minut. Bučke vzamemo iz pečice, jih prekrijemo s kislo smetano in potresemo z naribanim sirom. Pečemo še 5 minut.

Nasvet: uporabimo lahko tudi mleto meso.

Za pripravo puranjih polpet potrebujemo: 350 g puranjega mesa, pol rdeče paprike, 50 g pora, sol, 2 ščepca mlete rdeče paprike, 2 žlički narezanega drobnjaka, 2 žlici olivnega olja.

Puranje meso narežemo na zelo majhne koščke ali pa ga zmeljemo. Meso osolimo, potresemo z mleto rdečo papriko in drobnjakom. Dodamo na drobne koščke narezano papriko in por. Vse skupaj premešamo in iz mase oblikujemo polpete. Polpete za 10 minut postavimo v hladilnik. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem iz obeh strani popečemo polpete.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sobota, 7. julij 2007 / 07:00

Določili menjalno razmerje

Domžale - Upravi družb Belinka Holding in Helios Domžale sta pred dnevi obvestili javnost, da sta ob koncu junija sklenili pogodbo o pripojitvi. S pogodbo, ki sta jo sklenili v o...

Objavljeno na isti dan


Kronika / torek, 12. februar 2019 / 15:14

Usoden zdrs na Grintovcu

Zdrs s slabo prehojene in pomrznjene poti na Grintovcu je bil v soboto usoden za planinko.

Gospodarstvo / torek, 12. februar 2019 / 15:13

Nov razpis za potniški terminal na Brniku

Zgornji Brnik – Po tem, ko je Fraport Slovenija vseh šest ponudb, ki so prispele na prvo javno naročilo, zavrnil, je družba minuli teden objavila nov razpis za dograditev potniškega termin...

Kamnik / torek, 12. februar 2019 / 15:13

Drsališče tudi v Snoviku

Kamnik – Po tem, ko je Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik s koncem januarja že pospravil drsališče v Keršmančevem parku, so ga ob pomoči zavoda, občine in Term Snovik v neposredni bližini te...

Kronika / torek, 12. februar 2019 / 15:03

Delovala enako kot združba

Gorenjski kriminalisti so v pripor spravili mlada Ljubljančana, ki sta preko svoje mreže preprodajalcev in kurirja na Gorenjskem, v Ljubljani in v Avstriji preprodajala heroin in kokain.

Gospodarstvo / torek, 12. februar 2019 / 14:58

Zaključek Podjetniške akademije

Konec januarja se je v Tržiču zaključila Podjetniška akademija, ki že tretje leto deluje pod okriljem Tržiškega kreativnega centra in je del projekta TržičPodjeten.si, ki ga financira Občina Tržič. Iz...