Gradnja tudi s pomočjo evropskih sredstev

Kranjska občina je konec junija oddala dokumentacijo za sofinanciranje gradnje Osnovne šole Simona Jenka Center ter vrtca in urbane prenove degradiranih območij.

Stari Kranj in Planina sta pomembna vitalna dela mesta, ki se soočata s številnimi izzivi.

Kranj – Iz Mestne občine Kranj so sporočili, da so prejšnji teden na Združenje mestnih občin Slovenije oddali vlogi z dokumentacijo za dve operaciji prednostnih naložb s ciljem učinkovite rabe prostora na urbanih območjih. Operaciji bosta predvidoma sofinancirani z mehanizmom celostnih teritorialnih naložb. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ena vloga je bila oddana za dozidavo in rekonstrukcijo objekta nekdanje Podružnične šole Center, ki je del organizacijska enote Osnovne šole Simona Jenka, druga vloga pa za projekte urbane prenove na dveh degradiranih urbanih območjih v Kranju. Dozidava in rekonstrukcija vrtca in osnovne šole Simona Jenka – Podružnične šole Center je ocenjena na nekaj več kot 5,5 milijona evrov, občina pa pričakuje sofinanciranje za dobrih 4,2 milijona evrov.

S tem denarjem bodo obnovili vzhodni del nekdanje srednje ekonomske šole, kjer naj bi prostor v vrtcu dobilo 96 otrok, v osnovni šoli pa bo prostora za osem oddelkov oziroma 224 učencev.

Ob tem naj bi prenovili tudi 8627 kvadratnih metrov zunanjih zelenih, rekreacijskih in dostopnih površin ter izvedli energetsko sanacija fasade, zamenjali kritino in uredili skupno jedilnico v zahodnem delu obstoječega objekta osnovne šole na Komenskega ulici 2.

Projekt urbane prenove predvideva prenovo objekta na Cankarjevi ulici 2, to je nekdanje srednje gradbene šole v starem mestnem jedru Kranja, kjer naj bi imeli prostore glasbena šola in dejavnosti ljubiteljske kulture. Prav tako naj bi prenovili šestnajst stanovanj v lasti kranjske občine na Planini ter celostno prenovili in oživili stanovanjsko sosesko Planina. Ocenjena vrednost prenove je 4,1 milijona evrov, občina pa pričakuje nekaj več kot 3,1 milijona sofinanciranja.

Odgovor oziroma potrditev operacij na kranjski občini pričakujejo do 26. septembra.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bled / ponedeljek, 23. julij 2018 / 11:05

Praznujejo dvajset let delovanja kluba

Z družabnim srečanjem v Ribnem so člani Kluba CVB, ki združuje bolnike po možganski kapi in njihove svojce, v sredo obeležili dvajsetletnico delovanja.

Objavljeno na isti dan


Jesenice / sreda, 18. avgust 2021 / 16:48

Brez pošte zdaj tudi Hrušica

Prvega oktobra bo brez poštne poslovalnice ostala tudi Hrušica. Zaprtju nasprotujejo tako v kraju kot tudi na Občini Jesenice.

Gospodarstvo / sreda, 18. avgust 2021 / 16:47

Poletna opravila v nasadu jagodičevja

Zgornje Gorje – Oddelek za kmetijsko svetovanje pri Kmetijsko gozdarskem zavodu Kranj pripravlja v petek, 20. avgusta, z začetkom ob 9. uri v nasadu jagodičevja na kmetiji Mateje Reš v Zgornjih Gor...

Kronika / sreda, 18. avgust 2021 / 16:46

Največ ugotovljenih kršitev zaradi hitrosti

Bled – V petek popoldan je policijska patrulja v poostrenem nadzoru prometa na območju Bleda in Bohinja zaznala 73 kršitev cestnoprometnih pravil. Kar 61 ugotovljenih kršitev je bilo prekoračitev o...

Slovenija / sreda, 18. avgust 2021 / 16:46

Poštar Pavli polni šolske torbe

Kranj – Pošta Slovenije že deveto leto zapored z akcijo Poštar Pavli polni šolske torbe pomaga Zvezi prijateljev mladine Slovenije polniti šolske torbe otrokom iz socialno ogroženih družin. Lani je...

Razvedrilo / sreda, 18. avgust 2021 / 16:43

Sanjski moški gre na morje

Začetki glasbene skupine Taktiki segajo v leto 1996. Ustanovni član Tomaž Grajzar je s pevko Ireno Svoljšak takrat začenjal v duu, ki se je imenoval Tak Tik. Kasneje se jima je pridružil še kitaris...