Snujejo novo strategijo

Turizem Bled je pripravil srečanje blejskega turističnega gospodarstva.

Bled – Srečanja se je udeležilo okrog sedemdeset predstavnikov blejskega turističnega gospodarstva. Župan Janez Fajfar je najprej predstavil infrastrukturne in strateške razvojne namere občine, direktor bohinjske turistične organizacije Klemen Langus pa primere dobrih praks destinacijskega upravljanja v njihovi občini.

Sledila je okrogla miza, na kateri so sogovorniki podali svoja izhodišča za pripravo nove strategije blejskega turizma, je pojasnil vršilec dolžnosti direktorja Turizma Bled Matjaž Berčon. Kot je izpostavil župan Fajfar, je pahljača interesov na Bledu neverjetno barvita. »Vemo pa, da imamo samo eno jezero in da občina še vedno živi. Bled ni take vrste turistični kraj, kot jih je že mnogo po svetu, kjer ponoči zunaj sezone v nobeni hiši ne gori luč.« A kot je opozoril, lahko še prehitro pride do tega, saj je bilo letos na Bledu že za 25 milijonov evrov nepremičninskih transakcij. Pri tem pozdravlja predvsem zamenjave lastnikov nekaterih hotelov. V prihodnje bo po njegovih besedah treba še bolj pazljivo usklajevati interese prebivalcev občine in turistov. »Takega navala turistov, kot smo mu priča v zadnjem času, si nismo želeli, kljub temu pa je treba priznati, da vsaj na dveh lokacijah na Bledu brez masovnega obiska ne bi imeli takih dohodkov, kot jih imamo zdaj,« je še dejal župan.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / sobota, 1. september 2007 / 07:00

Šrangali Klemenčevi Poloni in Mešanovemu Janezu

Letence - Vaščani Letenc so se že v petek zvečer začeli pripravljati na šrango domačinki Poloni Konc in Janezu Robleku iz Bašlja. Ta lep in vesel običaj ima v vasi že dolgo tradi...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Juha, žar in sladoled Slovencem najbolj dišijo

Inštitut Marketagent.com je s spletno raziskavo na vzorcu pesto aktivnih uporabnikov interneta v starosti med 20 in 59 leti proučeval, kakšno hrano imajo Slovenci najraje. Najljubša predjed Slove...

GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Matjaževa Štefka

Eni jo poimenujejo mleta pečenka, največ jo poznajo pod imenom pečenka Štefani, kranjskega kuharja Matjaža Erzarja pa smo ujeli ravno pri pripravi njegove "Štefke", kakor je smeje ljubkovalno poimenov...

GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Letos okušali vina vinarja Rodice

Že drugo leto zapored je skupina krvodajalcev z Gorenjskega (z Golnika) obiskala transfuzijsko postajo v Izoli in darovala kri. Prvič jih je bilo v skupini sedem, sedaj že več kot trideset. Tako...

Bled / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Osemdeset let najimenitnejšega blejskega hotela

Domačinka Jula Molnar je leta 1919 kupila hotel Luisenbad in ga leta 1922 preimenovala v Toplice. Po prenovi je bil novi Grand hotel Toplice odprt leta 1931.

Zanimivosti / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Anketa: Podružnične šole polne prednosti

Društvo učiteljev podružničnih šol je v Motniku konec tedna pripravilo strokovni posvet na temo Gibanje je jezik otrok, mi pa smo nekaj učiteljic vprašali, kakšne so prednosti in slabosti dela v teh m...