Telovadnica do druge jeseni

Kranjski mestni svetniki so na sredini seji vendarle sprejeli predlog koncesijske pogodbe za izgradnjo telovadnice pri Osnovni šoli Stražišče.

Kranj – Poročali smo o zapletu na majski seji kranjskega mestnega sveta, ki je bila prekinjena, saj svetniki niso hoteli glasovati o koncesijski pogodbi za izvedbo projekta javno-zasebnega partnerstva za izgradnjo nove telovadnice pri Osnovni šoli Stražišče. Nekateri svetniki so občinski upravi in županu Boštjanu Trilarju očitali, da je cena uporabe telovadnice, ki bo po koncesijski pogodbi občino mesečno stala blizu trideset tisoč evrov, previsoka.

Še več očitkov pa je bilo glede dejstva, da so gradivo s pojasnili o gradnji dobili tik pred sejo, zato o njem niso mogli odločati.

Prekinjeno majsko sejo so nato nadaljevali na začetku tega meseca, vendar pa o telovadnici niso govorili, saj so se že prej na kolegiju svetniških skupin dogovorili za ponovitev razpisa za izbor zasebnega partnerja.

Koncesija za petnajst let

Zasebni partner, ki so ga izbrali na prvem razpisu, je bila namreč Gorenjska gradbena družba, ki se je na razpis edina prijavila. Koncesijska pogodba z njimi naj bi trajala petnajst let, nato pa bi lastnik telovadnice postala občina. Za uporabo telovadnice naj bi po pogodbi koncesionarju občina vsak mesec plačevala blizu trideset tisoč evrov, vložek občine v projekt pa je tudi zemljišče in projektna dokumentacija, ki je že pripravljena. Zasebni partner bo šolo zgradil (predviden strošek investicije je nekaj več kot 2,2 milijona evrov), vzdrževal in upravljal.

Stražiški šolarji si zaslužijo telovadnio

Vse to je svetnikom na seji minulo sredo znova pojasnila vodja projektne pisarne Tanja Hrovat in se jim hkrati opravičila za premalo pojasnil v zvezi s projektom, ki je za občino zelo pomemben, saj telovadnico v Stražišču želijo že skoraj dvajset let in jo tudi nujno potrebujejo.

»Glavna težava je, ker na šoli ne zagotavljamo pogojev oziroma ur, ki jih predvideva učni načrt in ki jih mora šola izvesti,« je svetnikom pojasnil ravnatelj Osnovne šole Stražišče Pavel Srečnik ter dodal, da si tudi stražiški šolarji zaslužijo ustrezne prostore za šport.

Vodja projektne pisarne Tanja Hrovat je opozorila, da bi zavrnitev koncesijske pogodbe in nov razpis lahko bistveno zavlekla začetek gradnje šole, poleg tega pa bi tvegali vlogo revizijskega zahtevka zoper odločitev o zavrnitvi prve ponudbe. Lahko bi se tudi zgodilo, da v drugem razpisu ponudbe sploh ne bi dobili ali pa bi bila ta za občino dražja.

Večina za telovadnico

Čeprav se je nato nekaj svetnikov glasovanja vzdržalo, jih je 19 glasovalo za predlog koncesijske pogodbe, kar pomeni, da se bo gradnja šole to poletje lahko začela, končana pa naj bi bila do jeseni drugega leta, kar pomeni, da bi v prihodnjem šolskem letu stražiški šolarji že imeli novo telovadnico.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / torek, 22. julij 2014 / 11:21

Danes pocenitev naftnih derivatov

Kranj - Danes, v torek, so se v skladu z vladno uredbo spet spremenile maloprodajne cene naftnih derivatov, tokrat so se vse znižale. 95-oktanski motorni bencin se je pocenil za dva centa, na 1,478...

Objavljeno na isti dan


Kamnik / torek, 7. junij 2022 / 18:37

Vabijo nove prostovoljce

V Domu starejših občanov Kamnik že nekaj let delujejo kot prostovoljska organizacija, ki je mentorstvo in uvodno usposabljanje nudila številnim prostovoljcem – zdaj pa v svoje vrste vabijo nove.

Kultura / torek, 7. junij 2022 / 18:30

Čarobna barvita energija

V avli Zavarovalnice Triglav bo do 20. julija na ogled razstava del likovne umetnice Nine Naliny Meglič.

Šport / torek, 7. junij 2022 / 18:28

Skočila do uspeha kariere

Kranj – Troskokašica Neja Filipič je tekmovala na atletski diamantni ligi v maroškem Rabatu. Žirovka je osvojila odlično tretje mesto in dosegla nov osebni rekord (14,42 metra). Izboljšala...

Nasveti / torek, 7. junij 2022 / 18:05

Jagodni tiramisu

Tiramisu je brez dvoma ena najbolj zaželenih sladic, ki nikoli ne razočara. Klasično verzijo lahko nadgradimo s sladkimi jagodami, jajca pa zamenjamo z vaniljevim pudingom. Če ga sestavimo...

Razvedrilo / torek, 7. junij 2022 / 18:01

Šesta Pekovijada

Vsakdo se je že zagotovo kdaj vpr­ašal, kdo so nje­govi predniki in kam segajo njegove družinske korenine. Priimek daje svojevrsten pečat naši osebnosti, globoko v sebi nosi močan pomen ter razkriva č...