Tedenski horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.)

Skrbelo vas bo finančno stanje, saj ste v zadnjem času preveč zapravljali. Pred vami so pozitivne spremembe, a kljub temu vas bo obremenjevalo tisoč različnih misli. Ostanite zvesti svojim sanjam in trdno hodite proti cilju.

Bik (22. 4.–20. 5.)

Premagali boste vsa svoja načela, ki so vam bila v glavnem le v škodo, ne pa v korist, kot ste verjeli. Sreča v ljubezni vam bo dala samozavesti, s tem pa se vam marsikaj spremeni na bolje. Vedno več časa boste posvetili romantiki.

Dvojčka (21. 5.–21. 6.)

Način življenja in samo razmišljanje – vse se vam bo postavilo na glavo. Veliko stvari bo dobilo nov smisel, saj boste gledali z drugačnimi očmi. Vse, kar je črno, se bo spremenilo v belo, vse, kar je slabega, bo postalo dobro. Pred vami je sreča.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Vsi strahovi, ki vas bodo spremljali te dni, bodo neutemeljeni in odveč. Spraševali se boste, ali ste dovolj sposobni in kaj če drugi od vas preveč pričakujejo. Pogovor, ki ga boste imeli v sredini tedna, vam bo odprl oči in dal pogum.

Lev (23. 7.–23. 8.)

Končno se vam bodo ljubezenske zadeve začele obračati tako, da boste srečni, pomirjeni, ljubljeni. Polni dobre volje boste zmožni narediti vse, kar je bilo še pred nedavnim nemogoče. Le kaj bi še radi? Zaradi denarja se ne obremenjujte.

Devica (24. 8.–23. 9.)

Že kar nekaj časa ste se otepali družbe z izgovorom, da nimate časa. Tokrat vam to ne bo uspelo. Navsezadnje se boste imeli še kar lepo. Lepo presenečenje pa vas čaka tudi pri financah, saj boste dobili darilo v obliki denarja.

Tehtnica (24. 9.–23. 10.)

S tem ko se greste skrivalnice, lažete tudi sami sebi. Vsemu temu boste naredili konec in si vzeli pet minut za resnico. Lažje boste zadihali in kolo sreče se obrne. Na delovnem mestu boste določene ljudi postavili pred dejstvo.

Škorpijon (24. 10.–22. 11.)

Počutili se boste osamljeno in dvomili boste o vsakem svojem dejanju, ki ga boste naredili. Taki in podobni občutki bodo hitro minili. Kar se tiče prijateljstva, boste malce razočarani – in nevede s tem postavljeni pred dejstvo.

Strelec (23. 11.–21. 12.)

Poizkušali se boste izogibati dolžnostim, a kaj, ko prav dolgo nikogar ne boste mogli vleči za nos. Nekdo vas bo vseeno spregledal in bodite pripravljeni na kritiko, ki jo boste hočeš nočeš pripravljeni sprejeti. Čaka vas potovanje.

Kozorog (22. 12.–20. 1.)

Kljub bremenom boste imeli dovolj energije, da boste za vse našli pravo rešitev. Tudi sam čas bo pokazal svoje in mirne duše se boste lahko sprostili. Premišljevanje o dopustu bo obrodilo sadove in kmalu se vam obeta potovanje.

Vodnar (21. 1.–19. 2.)

Na račun presenetljivih dogodkov boste končno pridobili samozavest, saj vam je v zadnjem času primanjkuje in se zaradi tega zruši veliko vaših sicer dobrih načrtov. Na delovnem področju boste prišli do dobrih idej in boste lažje zadihali.

Ribi (20. 2.–20. 3.)

Ves teden boste letali okrog in reševali različne stare zadeve. Videli boste, da je bil ves pretekli strah zaman, saj se bo vse dobro rešilo. Na delovnem mestu se vam obetajo spremembe in končno se odpira možnost za napredovanje.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bled / sobota, 24. julij 2021 / 18:59

Razstava na Jezerski promenadi

Bled – Na Jezerski promenadi na Bledu je do 20. avgusta na ogled razstava z naslovom Dobro življenje – prosti čas na slikah Narodne galerije. »Po lanskoletni izjemno uspešni razstavi nekaterih najb...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 16. april 2015 / 13:26

Dobrodelna Prizma

Na odru kulturnega doma pri Svetem Duhu pri Škofji Loki so v soboto uprizorili razvedrilno radijsko oddajo Prizma optimizma, dan pred tem pa je svoja vrata odprla Kavarna Bazen s koncertom zimzelenega...

Razvedrilo / četrtek, 16. april 2015 / 13:25

Slovenska glasba živi med mladimi

Dijaki Srednje šole Jesenice so pripravili Večer slovenske popevke, na katerem so navdušili s slovenskimi popevkami in sodobnimi slovenskimi skladbami.

Kronika / četrtek, 16. april 2015 / 13:15

Pretresli ravnanje ob potresu

Na Bledu je v petek potekala velika regijska vaja Potres 2015, na kateri je sodelovalo kar dvesto petdeset članov različnih služb za zaščito in reševanje ter štirideset 'žrtev' potresa in njihovih svo...

Šport / četrtek, 16. april 2015 / 12:52

Septembra bo veslal za Rio

Kajakaš na divjih vodah Jure Meglič iz Zgornjih Dupelj, ki od lani tekmuje za Azerbajdžan, si po slabi sezoni letos želi biti precej višje, predvsem pa si želi na septembrskem svetovnem prvenstvu priv...

Žiri / četrtek, 16. april 2015 / 12:48

Velik dan za žirovski kino

Obiskovalci filmskih predstav v Žireh bodo lahko po novem filme spremljali prek nove digitalne tehnike na velikem novem platnu. Premierno so v novi tehniki film predvajali minuli petek.