Ines Iskra, ena od gonilnih sil medvoškega festivala, in Matic Herceg v vlogi novinarja lokalne televizije / Foto: Maja Bertoncelj

Okusi Sotočja in Vilin rojstni dan

Vila Podvin je praznovala četrto obletnico, v Medvodah pa so pretekli konec tedna kulinariko združili s športom in zabavo. Prvič je potekal štiridnevni festival Medvode v gibanju, del katerega so bili v soboto popoldne in zvečer tudi prvi Okusi Sotočja.

Ravno dobro se je v Medvodah zaključil en festival, že se je začel drugi, in sicer štiridnevni festival Medvode v gibanju, ki je bil ne le športno obarvan, v gibanje so spravili tudi dobršen del občinske uprave, temveč je poskrbel tudi za zabavo ter dobro hrano in pijačo z Okusi sotočja. Kot so pojasnili organizatorji, so po vzoru uspešnega projekta iz sosednje Ljubljane, ki ga poznamo pod imenom Odprta kuhna, obiskovalcem festivala ponudili kulinarično doživetje, ki je v kar najbolj pozitivnem smislu poskrbelo za vznemirjenje brbončic. Tako so na prostem ob sotočju Sore in Save stregli znani medvoški gostinci, na meniju pa so bili tudi »šmorn«, okusne slaščice in koktajli. Množico je dolgo v noč zabavala skupina King Foo. Dogodek je privabil tudi nekaj znanih obrazov. Med njimi so bili tudi aktivni udeleženci športnega dela festivalnega dogajanja. Na rekreativnem teku je tekla evropska poslanka Tanja Fajon, ki se je pred kratkim preselila v Medvode, prvič pa si je startno številko nadela Tanja Barašin, odgovorna urednica Radia Sora. Njena sodelavka Jana Jenko je skupaj z novinarjem Radia Slovenija Daretom Ruparjem vrtela mikrofon. Srečali smo tudi Ines Iskra, eno gonilnih sil medvoškega festivala, Matic Herceg pa je bil tokrat v vlogi novinarja lokalne televizije. Fanta poznamo tudi iz televizijskih oglasov.

Vsi so si bili enotni, da Medvode potrebujejo takšne dogodke in da naj postanejo tradicionalni. Kulinarično dogajanje v medvoški občini pa se nadaljuje že prihodnjo nedeljo: v kampu v Dragočajni bo Slovenski dan, na katerem bodo stregli z jedačo in pijačo, ki sta značilni za tamkajšnje okolje, v sosednjih Zbiljah pa bo na Azijskem kulinaričnem dnevu dišalo po azijski hrani.

Vila Podvin pa je v nedeljo praznovala že svoj četrti rojstni dan. Ekipa ga je s svojima šefoma, Urošem Štefelinom in Marcelo Klofutar, proslavila bolj kot ne delavno, saj so pripravili posebno nedeljsko kosilo za sladokusce: chefov jedilnik s šestimi hodi po posebni ceni; vrt pa je oživel ob zvokih glasbe, s svojimi stvaritvami pa sta ga okrasili Sabina Zagoršek in Maja Vester iz tržiške cvetličarne Rož'ca.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 30. maj 2017 / 07:51

Kranjčanu zasegli konopljo in tehtnico

Kranj – Kranjski kriminalisti so prejšnji torek pozno zvečer po predhodni prijavi obravnavali tri moške, ki so na javnem kraju uživali prepovedano drogo. Pri enem so našli okoli 50 gramov konoplje...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Špargljevo doživetje

Vsako pomlad pridejo na svoj račun posebni sladokusci. Narava jim namreč ponudi eno najbolj cenjenih in prefinjenih zvrsti zelenjave, šparglje.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Od rib najraje peče svinjsko ribico

Čevapčiči, kotleti, svinjski vrat, pa ribica ... Na tanko narezana paprika, paradižnik, bučke - pač kar komu prija ... Mmmmm ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Piknik pri znanih Gorenjcih

Znane Gorenjce smo povprašali, kakšni so njihovi pikniki, česa ne sme manjkati, ali se kdaj znajdejo v vlogi žar mojstrov ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Valter osvaja ljubitelje bosanske kuhinje

Pravijo, da je najboljša stvar, kar smo jo podedovali iz nekdanje skupne države - čevapčič.