Senzorična kakovost mesnih izdelkov

Škofja Loka – Kmetijska svetovalna služba vabi na delavnico Senzorična kakovost mesnih izdelkov kot rezultat tehnologije izdelave domačih mesnin, ki bo v sredo, 5. aprila, ob 13. uri na Turistični kmetiji Porenta v Crngrobu. Delavnico bo vodila Irena Kos, specialistka za predelavo mesa. Predavala bo o uporabi aditivov, uporabi in pripravi ovitkov, označevanju suhomesnatih izdelkov in značilnostih senzoričnega ocenjevanja. Potekalo bo tudi praktično ocenjevanje suhomesnatih izdelkov s kmetij. Prijave sprejemajo svetovalke Vanja Bajd Frelih (tel. št. 04 5112701), Milena Črv (04 2804628) in Ana Beden (04 5353617) do 3. aprila.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bled / ponedeljek, 13. julij 2009 / 07:00

Rebalans sprejeli z obljubo o nezaposlovanju

Bled - Blejski občinski svetniki so sprejeli rebalans letošnjega proračuna, pri čemer je moral župan obljubiti, da v občinski upravi do konca mandata ne bodo zaposlovali ne za do...

Objavljeno na isti dan


Kultura / torek, 7. april 2015 / 15:14

Ob zaključku še podelitev nagrad

Danes zvečer bo v Prešernovem gledališču zaključna slovesnost 45. Tedna slovenske drame.

Gospodarstvo / torek, 7. april 2015 / 12:56

Uvajajo najmodernejšo linijo v Evropi

Škofja Loka – V podjetju Knauf Insulation bodo vendarle izpeljali 25-milijonsko naložbo v popolno prenovo ene izmed treh linij za proizvod­njo kamene volne. Kot smo poročali v začetku leta, so bili...

Kranj / torek, 7. april 2015 / 12:52

Trkljali so pirhe po grabljah

Tradicionalno odprto prvenstvo v sekanju pirhov na Kokrici na velikonočni ponedeljek je več kot tekmovanje. Je ohranjanje starih običajev, kot je valicanje oz. trkljanje, in je tudi druženje.

Nasveti / torek, 7. april 2015 / 12:51

Pirhi in potica

Velikonočni prazniki so mimo. Z velikonočnim ponedeljkom so le podaljšan vikend, saj bodo kmalu prvomajski prazniki. Velika noč je za nas obiskovanje obredov in seveda navad, ki jih vztraj...

Razvedrilo / torek, 7. april 2015 / 12:51

Jubilejni skoki v ledeno lužo

Za adrenalinsko in mokro slovo od smučarske sezone na Krvavcu je poskrbelo pestro dogajanje na jubilejni deseti družabni prireditvi Luža.