Pokal Gourmet 2017
Krvavec je gostil pestro kulinarično dogajanje, ljubiteljem snežnih radosti in dobre hrane pa je šlo tudi vreme na roko. Na male zaslone pa kmalu prihaja tretja sezona slovenskega MasterChefa.
Začelo se je z Večerjo na zajli, kjer so gostje uživali v posebnem doživetju okusov v kabinah krvavške žičnice, za kar so poskrbeli Luka Jezeršek, ki se ga predvsem spominjamo kot enega treh MasterChefovih sodnikov, pa Darko Klemen, masterchef Slovenije 2016, in Tomaž Bolka (Gostilna Krištof). Smučarsko-kulinarični praznik se je v nedeljo nadaljeval z Gourmet druženjem na snegu, kjer so na Krvavški plaži prisotne poleg že omenjenega Darka Klemna s svojimi okusi razvajala še znana in manj znana domača kuharska imena: Uroš Štefelin (Vila Podvin), Igor Jagodic (Restavracija Strelec), David Vračko (Restavracija Mak), Jorg Zupan (Atelje), Damjan Fink (Gostilna na Gradu) in Jernej Kamič (Restavracija Blejski grad). Osrednji dogodek smučarko-kulinaričnih dni pa je prišel na vrsto na koncu, v ponedeljek: Pokal Gourmet 2017, kjer so se med količki pomerili gostinci, vinarji in gurmani. Prijavilo se jih je dobrih 150, z rekordom proge pa sta slavila danes gostinka Jeseničanka Alenka Dovžan (Restavracija Ejga) in Tomaž Juvan, lastnik Hostla Celica, enega najbolj prepoznavnih slovenskih hostlov.
Dogodek sta tokrat dodatno kulinarično začinili še dve kuharski imeni: Tomaž Kavčič (Dvorec Zemono) in pa posebni gost, Neapeljčan, trikratni prejemnik Michelinove zvezdice Vincenzo Guarino, ki je obiskovalcem v okušanje ponudil bombon ocvrte polenovke z omako neapeljskega rumenega paradižnika. Guarino je svojo jed poimenoval Napoli–Krvavec 970 km … Poklon Sloveniji.
Odlični hrani so delale družbo tudi izbrane penine in vse dni pester spremljevalni program. Po lanskoletnem enodnevnem je tudi letošnje večdnevno dogajanje naletelo na dober odziv.
Spomladi pa se na Pop TV vrača že tretja sezona domačega MasterChefa. In med izbranimi tekmovalci, ki bodo poskušali očarati žirijo s svojimi kreacijami na krožnikih, smo našteli tri gorenjska imena, med njimi dva znana Gorenjca: Tržičana, radijskega moderatorja in humorista, zabavnega televizijskega poštarja in mojstra Boštjana Megliča - Peško (50) in pa športnika, telovadca na konju z ročaji Saša Bertonclja (32) iz Gorenje vasi pri Retečah. Peška ima rad jedi na žlico, Sašo recimo njoke, medtem ko sam najbolje pripravlja lososa na različne načine. Iz Bohinjske Bistrice pa prihaja najmlajši udeleženec letošnjega kuharskega šova, dvajsetletni Elvis Kudić. Je dijak Srednje šole za gostinstvo Radovljica, trenira atletiko, na MasterChef Slovenija pa so ga prijavili sošolci.