Tretji Karierni dan je obiskalo tako veliko dijakov kot tudi predstavnikov podjetij in fakultet.

Zelo dober odziv podjetij

Na kamniški srednji šoli je v sredo potekal že tretji Karierni dan, ki se ga je udeležilo največ podjetij doslej, prvič pa so se dijakom predstavile tudi fakultete.

Kamnik – Na Kariernem dnevu, ki ga že tretje leto organizirajo na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra, se je v sredo predstavilo 14 podjetij in drugih ustanov z lokalnega področja. Predstavniki podjetij so na dobro obiskanih informacijskih točkah v avli šole, dijakom predstavili njihovo področje dela in možnosti zaposlitve.

»Cilj dogodka je, da povežemo dijake z lokalnimi podjetji, da vidijo, kakšno je povpraševanje na trgu. Na ta način želimo dijake spodbuditi, da si čim prej začnejo nabirati izkušnje, že v srednješolskih in študentskih letih, in da zaposlitve ne iščejo šele po dokončanju študija,« je o projektu povedal soorganizator Matjaž Jug s kamniškega Coworking centra Kikštarter.

Darinka Vrhovec s kamniške srednje šole je zadovoljna, da se vsako leto odzove več podjetij z lokalnega področja, ki predstavljajo širok nabor različnih področij delovanja. Tako so se predstavili Elektrina/Interblok, Danfoss Trata, Titan dom, Terme Snovik, Vrtec Kamnik, Iskra Mehanizmi pa tudi Slovenska vojska, Študentski servis, Zavod za zaposlovanje idr.

Letošnja novost pa predstavljajo tudi predstavitve fakultet, ki so jih letos prvič vključili v okvir Kariernega dne. Dijaki so lahko na ta način izvedeli o študiju na ekonomski in filozofski fakulteti, fakultetah za socialno delo, družbene vede, gradbeništvo in geodezijo, računalništvo in informatiko, organizacijske vede ter elektrotehniko in delovanju Univerze v Novi Gorici ter Alma Mater Europea iz Maribora.

Takšne dogodke pozdravljajo tudi dijaki. Dijak drugega letnika Lenart Lorenci se je dvotedensko prakso izkusil že v Kikštarterju, tudi Karierni dan pa se mu zdi zanimiv projekt, ki mladim približa delo podjetij. »S takšnimi projekti smo zadovoljni, saj je to nadgradnja znanja, ki ga dobimo na šoli, in vidimo, kako se ga da uporabiti,« je prepričan mladi Kamničan, ki se v prihodnje vidi v svetu podjetništva.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 22. september 2020 / 09:19

Obramba: sprememba obtožbe je nedopustna

Na ponovljenem sojenju kranjskogorskemu županu Janezu Hrovatu, ki naj bi pred tremi leti in pol v Mali Pišnici s planinske poti odrinil okoljevarstvenega nadzornika TNP, je prišlo do spremembe obtožbe...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / petek, 27. januar 2017 / 20:20

Mraz, kot ga že dolgo ni bilo

Kot kaže, bo letošnji januar v povprečju najhladnejši v zadnjih tridesetih letih. Nadaljevalo se bo suho in vsaj po nižinah dokaj mrzlo vreme. »Zadnje dni januarja in prve dni februarja se bo verjetno...

Kranj / petek, 27. januar 2017 / 20:18

Stari Kranj ne bo več bližnjica

Kranjska občina bo s ponedeljkom uvedla nov prometni režim v starem Kranju, s čimer naj bi se zmanjšale kršitve vstopov v mestno jedro in izstopov iz njega.

Kamnik / petek, 27. januar 2017 / 20:17

Zelo dober odziv podjetij

Na kamniški srednji šoli je v sredo potekal že tretji Karierni dan, ki se ga je udeležilo največ podjetij doslej, prvič pa so se dijakom predstavile tudi fakultete.

Jezersko / petek, 27. januar 2017 / 20:16

Ob nedeljah planinska šola

Jezersko – Planinsko društvo Jezersko od januarja pa vse do konca marca organizira niz predavanj in praktičnih večerov, kjer želijo udeležencem približati gore. Beseda ni le o tradicionalni planins...

Gospodarstvo / petek, 27. januar 2017 / 20:15

Nov izračun katastrskega dohodka

Radovljica – Radovljiška izpostava Kmetijsko gozdarskega zavoda Kranj bo naslednji teden pripravila dve predavanji o novem izračunu katastrskega dohodka (KD) in o njegovem vplivu na dohodnino. Prvo...