Brezplačen brezžični internet

Z decembrom so pri Mestni občini Kranj vzpostavili odprto omrežje wi-fi z imenom KRANJopen. Omrežje je na voljo vsakemu uporabniku brezplačno do dve uri dnevno, tako v mestu kot tudi v vseh krajevnih skupnostih.

Kranj – KRANJopen omogoča dostop do javnih storitev, interneta ter elektronske pošte in družbenih omrežij. Uporabniki se pred vpisom v KranjOPEN omrežje morajo strinjati s pravili in pogoji porabe. Med dostopanjem do spleta pa morajo upoštevati, da je v javnih mrežah varovanje podatkov onemogočeno. Zato naj vselej (tudi sicer) ustrezno varujejo osebne podatke in previdno ter odgovorno uporabljajo predvsem svoja gesla, številke plačilnih kartic in digitalne identitete. Za projekt je bilo iz občinskega proračuna namenjenih okoli 61 tisoč evrov. Izvajalec, podjetje Kron Telekom, bo v naslednjih štirih letih skrbel tudi za vzdrževanje omrežja. Na spletni strani www.kranj.si so na voljo uporabne informacije o omrežju wi-fi in zemljevid pokritosti.

Prav tako na občini želijo z aplikacijami, kot bo kmalu (predvidoma v decembru) predstavljeni iKranj, občanom na enem mestu omogočiti spremljanje ponudbe dogodkov in številnih aktivnosti, ki jih organizirajo zavodi, društva in podjejta. S tem se bo vzpodbudil in omogočil tudi nadaljnji razvoj turistične ponudbe. Aplikacija bo omogočila tudi sporočanje predlogov in pripomb občanov s pomočjo mobilnega telefona. V pripravi so še druge novosti za lažji dostop do informacij in storitev, ki jih kranjska občina poskuša narediti učinkovitejše in hkrati tudi bližje ljudem.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / petek, 15. julij 2022 / 10:31

Mladi nadzorniki na taboru na Pokljuki

Učenci Skupnosti šol Biosfernega območja Julijske Alpe, ki sodelujejo v programu Mladi nadzornik, so se udeležili poletnega tabora na Pokljuki, ki ga je Javni zavod Triglavski narodni park organiziral...

Objavljeno na isti dan


Šport / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Domov je prišel le na počitek

Slovenski maratonski plavalec Martin Strel se je po novem rekordnem dosežku, ko je v 66 dneh preplaval kar 5268 kilometrov Amazonke, v petek utrujen vrnil domov.

Šenčur / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Vrtec že pretesen

Vrtec v Šenčurju so zgradili šele pred desetimi leti, pa je že nekaj let premajhen. Prihodnje leto bodo dve skupini otrok nastanili kar v šoli.

Radovljica / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Norvežane zanima poraba denarja

Norveška delegacija se je seznanila z uresničevanjem projekta Sejem bil je živ, za katerega 1,2 milijona evrov prispeva Norveški finančni mehanizem.

Gorje / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Bo Zgornja Gorenjska svoja pokrajina?

Zgornje Gorje - Župani osmih občin z Zgornje Gorenjske (Bled, Bohinj, Gorje, Radovljica, Tržič, Žirovnica, Jesenice in Kranjska Gora) so na rednem mesečnem kolegiju v to...

Splošno / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Zabava uspela, deskar preživel

Deklice s koktejli so imele pladnje redno prazne, gostje so bili sproščeni od prvega trenutka, zabava deskarja Roka Flandra ob koncu uspešne sezone je minila v prijetnem vzdušju.