Večer je v družbo privabil tudi župana občin Naklo in Cerklje: Marka Mravljo in Franca Čebulja.

Naj polka Gorenca je ...

Letošnjo, že četrto naj polko Gorenca so konec tedna razglasili v prireditveni dvorani restavracije in gostilne Avsenik Pri Jožovcu v Begunjah. In z nazivom se je okitila polka Dvigni glavo priljubljenega Gorenjskega kvinteta.

Komisija tržiškega Radia Gorenc je letos izbrala sedem kvalitetnih in veselih polk. Ognjeni muzikanti so se predstavili s skladbo Se ti kdaj zgodi, Galop s Flet'n se mam, ansambel Pogum s Pojem ti z zaprtimi očmi, skupina Zakapane z Ma daj ne bluzi, Veseli muzikanti z Najino pravljico, Mladi godci s Slavljencu in Gorenjski kvintet s polko Dvigni glavo. V finale so se uvrstili Veseli muzikanti, ansambel Galop in pa Gorenjski kvintet, vendar do zadnjega tudi na samem dogodku nismo vedeli, katera polka bo dobila naziv naj polka Gorenca 2016. Uspelo je polki Dvigni glavo.

Čez celotno prireditev so se tako kot vsako leto na odru zvrstila številna voditeljska imena Radia Gorenc, vodenje okoli izbora polke pa so zaupali Francu Pestotniku - Podokničarju. Med nastopajočimi sta bila tudi priljubljena pevca Tanja Žagar in Dejan Vunjak, oglasila se je celo Helena Blagne, ki jo je publika nestrpno pričakovala, saj se je pod odrom šepetalo, da radio pripravlja presenečenje in verjetno bo to nastop omenjene slovenske dive. No, dočakali smo pesem Macho, a na odru se je pojavila 'Gorenčeva Helena', torej dekle, ki je upodobilo pevkin lik. Za izobilje humorja so poleg Podokničarja poskrbeli še Peška, Herzpinkel in Hanzi, posebni poročevalec iz Borovelj. Zanimiv je bil tudi nastop Ognjenih muzikantov. Zaigrali so namreč himno Gorenca, za katero je glasbo in besedilo spisal Klemen Glynn Arh, za aranžma pa je poskrbel Samo Kališnik. Izbor naj polke se je zaključil z nastopom oziroma že kar veselico, za kar je v nadaljevanju poskrbel ansambel Galop.

Doslej je bila naj polka Gorenca morda tudi malo v senci praznovanja rojstnega dneva radijske postaje, saj le ta časovno sovpada z njeno razglasitvijo. Zato so se na radiu letos odločili, da bodo vse skupaj zapeljali malo drugače. Pri Avseniku je bil tako prvi del večera posvečen izboru in naj polki, drugi pa bolj praznovanju rojstnega dne.

Letos je Radio Gorenc dopolnil 54 let in seveda praznujejo tudi v domačem studiu – in to včeraj, 29. novembra. Pripravljajo poseben program, ki ga bodo izpeljali skupaj z znanimi izvajalci zabavne in narodno-zabavne glasbe. Naj bi ne manjkali niti Čuki, v napovedanem nagradnem žrebanju pa bo srečnež, ki je glasoval za naj polko Gorenca 2016 dobil letno vinjeto za osebni avto za prihodnje leto.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / četrtek, 27. februar 2020 / 18:23

Meteorološka postaja

Veliko Kozje (993 m n. m.) in Lisca (948 m n. m.) – Lepa, na začetku strma pot, ki postane izjemno razgledna. Tura, ki je idealna, če se je lotimo z vlakom ali pa s planinskim društvom.

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 30. november 2016 / 23:52

Začasno postavljen na hladno

Kamnik – V priporu se je pred dnevi znašel Kamničan, ki so ga policisti prijeli zaradi več velikih tatvin. Sumijo ga, da je v zadnjem času na območju Kamnika večkrat na predrzen način vstopal v tuj...

Kranj / sreda, 30. november 2016 / 23:36

Pripravljeni na zimo

Kranj – Ta konec tedna je Zveza učiteljev in trenerjev smučanja pripravila že 42. Kranjski zimskošportni sejem. Kljub novitetam in novim postopkom dela, ki so jih uvedli zaradi davčnih blagajn, je...

Razvedrilo / sreda, 30. november 2016 / 23:27

Sedem do uspeha

Kranjski Cineplexx je konec tedna gostil posebno premiero športnega filma z naslovom 7 do uspeha.

Radovljica / sreda, 30. november 2016 / 23:21

Štirideset let Šivčeve hiše

V Galeriji Šivčeva hiša se je v štiridesetih letih njenega obstoja oblikovala obsežna zbirka različnih likovnih del, najštevilnejša pa je izbirka ilustracij, edina tovrstna v Sloveniji. Zanjo je zaslu...

Slovenija / sreda, 30. november 2016 / 23:20

O prihodnosti Evropske unije

V Kranju je potekala regionalna razprava o prihodnosti Evropske unije z evropsko poslanko Tanjo Fajon.