Živahno na blejskem in kranjskem ledu

Bled, Kranj – Naša moška članska hokejska reprezentanca se je ta teden zbrala na Bledu, kjer se je včeraj že začel mednarodni turnir Euro Ice Hockey Challenge. Na njem sodelujejo tudi izbrane vrste Belorusije, Francije in Latvije. Naši so včeraj najprej igrali proti ekipi Latvije, a se tekma do zaključka naše redakcije še ni končala. Danes bo ob 16. uri najprej obračun Belorusija – Latvija, ob 19.30 pa se bodo naši risi pomerili s Francijo. Jutri ob 16.30 bodo naši igrali še z Belorusijo, ob 20. uri pa bo tekma med Latvijo in Francijo. Naši mladi hokejski upi do 16 let pa na mednarodnem turnirju igrajo v Kranju. Včeraj so se pomerili z Madžari, danes ob 18. uri jih čaka obračun z Avstrijo, jutri ob 13. uri pa še z Italijo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / sreda, 23. julij 2008 / 07:00

Komentar: Vedno ni kriva narava

Konec preteklega tedna je narasla voda potoka Češnjica zalila kleti nekaterih bližnjih hiš v Železnikih in znova povečala strah ljudi pred uničujočo močjo narasle vode. Vendar za tokratne težave...

Objavljeno na isti dan


Nasveti / četrtek, 14. marec 2013 / 07:00

Okraševanje pirhov s staljenim voskom in buciko (1)

To je preprost način, kjer se lahko že otroci seznanijo z batik tehniko. Batik je indonezijska tehnika krašenja, predvsem tkanin. Podobno krasijo pirhe s staljenim voskom v Beli krajini in nekate...

Zanimivosti / četrtek, 14. marec 2013 / 07:00

Praznovali biserni jubilej

Društvo upokojencev Predoslje se je na praznovanju šestdesetletnice preimenovalo v Društvo upokojencev Britof - Predoslje. Za novega predsednika so izvolili Mira Zelnika.

GG Plus / četrtek, 14. marec 2013 / 07:00

Ledeni čaj ali sedem žličk sladkorja

V okviru projekta Voda zmaga, ki ga vodi Pediatrična klinika Ljubljana, želijo spodbuditi otroke, da sladke pijače nadomestijo z nesladkanim čajem in vodo.

Zanimivosti / četrtek, 14. marec 2013 / 07:00

Anketa: Dobrodelnosti je vse več

V teh kriznih časih se dobrodelni koncerti in različne akcije za pomoč socialno šibkim kar vrstijo. Zanimalo nas je, ali se jih udeležujete oz. kako pomagate sami. Smo Slovenci dovolj dobrodelni?

GG Plus / četrtek, 14. marec 2013 / 07:00

Narodov blagor se pozna (tudi) po višini profila pnevmatik

Pokaži mi gume in povem ti, kdo si. Stavek, ki opisuje poklicno deformacijo tistih, ki si kruh služijo s prodajo avtomobilskih pnevmatik.