Posadka Aljoša Novak-Matej Čar se je izkazala tudi na cestah v okolici Železnikov. / Foto: Andrej Tarfila

Novak v Železnikih blizu prvi zmagi

Reli v Železnikih je dobil Aleks Humar, najhitrejši Gorenjec je bil na drugem mestu Aljoša Novak, ki je bil znova blizu svoji prvi zmagi v skupni razvrstitvi relija za državno prvenstvo.

Ljubitelji bencinskih športov na Gorenjskem boste na svoj račun znova prišli 14. avgusta, ko bo iz Todraža proti Lučinam potekala gorskohitrostna dirka.

Železniki – Osemintrideset posadk je bilo v soboto na startu 3. Rallyja Železniki, letošnje tretje dirke državnega prvenstva, ki je potekal v organizaciji ŠD Omikron Plus. To je bila tudi letos edina postaja tega tekmovanja na Gorenjskem. Po devetih hitrostnih preizkušnjah (Davča, Sorica in Podlonk po dvakrat, Dražgoše pa trikrat) se je zmage veselila posadka Aleks Humar-Jaka Cevc (renault clio R3T). Na drugem mestu je reli končal najboljši Gorenjec Aljoša Novak s sovoznikom Matejem Čarom (mitsubishi lancer EVO X). Tretja je bila posadka Rok Turk-Martina Lazar (peugeot 208 R2).

Aleks Humar je bil po cestah v okolici Železnikov najhitrejši že lani. Letos je dobil štiri od devetih hitrostnih preizkušenj, boj za zmago pa je bil hujši kot lani. Na polovici relija je zaostajal za letos največjim tekmecem Aljošo Novakom. Na koncu je imel 7,7 sekunde prednosti in je s tem še povečal prednost v državnem prvenstvu. Novak je bil tudi tokrat blizu svoji prvi zmagi v skupni razvrstitvi relija za državno prvenstvo. Potem ko je na uvodnem reliju za državno prvenstvo v Velenju odstopil, je bil zelo blizu zmagi na reliju v Ajdovščini. Do zmage mu je zmanjkalo le 2,1 sekunde. Za toliko je bil hitrejši Humar. »Končan je še en odličen dirkalni konec tedna. Reli v Železnikih in okolici je ponudil vse, kar reli lahko ponudi. Ob progi se je zbralo lepo število gledalcev. Že drugič zapored mi je po res tesnem boju malo zmanjkalo za prvo zmago, vendar je tudi drugo mesto fantastičen dosežek, še posebno na takšnih hitrostnih preizkušnjah, ki avtomobilu, ki ga vozim, ne ustrezajo najbolj. Po mojem mnenju je bila to ena bolje odpeljanih hitrostnih preizkušenj v zadnjem času, tudi končni čas je bil odličen,« je bil zadovoljen 24-letni Aljoša Novak iz Hraš pri Lescah. Lani je bil v Železnikih četrti.

Naslednja dirka za državno prvenstvo bo septembra v Novi Gorici.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / torek, 5. oktober 2010 / 07:00

Železniki za Slovenijo

V Železnikih niso pozabili solidarnosti Slovencev, ki so je bili deležni ob katastrofalni ujmi pred tremi leti. V soboto so z dobrodelnim koncertom za prizadete v nedavnih poplavah zbrali 5600 evrov p...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 6. julij 2016 / 17:00

Od Čukovega bajerja do Kube

Poletje je tu, z njim pa tudi sezona dopustov. V tokratni anketi smo tako naključne mimoidoče v Kranju povprašali, kako bodo preživeli proste dni.

Rekreacija / sreda, 6. julij 2016 / 16:56

Ritem sambe

Kresišče (1838 m)–Maloško poldne (1828 m)–Ostra peč (1801 m)–Trupejevo poldne (1931 m) – Obisk zahodnih Karavank. Svet, ki te navda z dušnim mirom in pozitivno energijo. Vrhovi, ki nudijo spektakulare...

Kronika / sreda, 6. julij 2016 / 16:41

Padel v severni steni

Kranj – V nedeljo popoldne je pri plezanju v severni triglavski steni zaradi odlomljene skale padel alpinist. Dežurna ekipa Gorske reševalne službe z Brnika je poškodovanega alpinista na kraju oskr...

Kultura / sreda, 6. julij 2016 / 16:22

Odlična klasika iz šestdesetih let

Letošnji 21. Festival Bled se je začel s klasiko. Tokrat prvič rokovsko, saj so v petek v Festivalni dvorani navdušili Mladi levi.

Šport / sreda, 6. julij 2016 / 16:21

Novak v Železnikih blizu prvi zmagi

Reli v Železnikih je dobil Aleks Humar, najhitrejši Gorenjec je bil na drugem mestu Aljoša Novak, ki je bil znova blizu svoji prvi zmagi v skupni razvrstitvi relija za državno prvenstvo.