Šport na kratko

Hokej na ledu – HDD SIJ Acroni Jesenice, ki bo v sezoni 2016/2017 član Alpske hokejske lige, bo s klopi kot glavni trener vodil Nik Zupančič, selektor slovenske hokejske reprezentance. Kot so zapisali na klubski spletni strani, so z njim podpisali enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Gorski maraton – Gorski tekači so se merili za naslove svetovnih prvakov v gorskem maratonu. Start in cilj je bil v Podbrdu. Dvainštirideset kilometrov, 2800 metrov vzponov in prav toliko spustov sta najhitreje premagala Italijan Alessandro Rambaldini in Britanka Annie Conway. Najboljša Slovenca sta bila na tretjem mestu Mitja Kosovelj, bil je edini Slovenec v deseterici, in Lucija Krkoč. Deseta je bila Jana Bratina, 16. Ajda Radinja in 17. Ana Čufer. V moški konkurenci je bil 19. Gašper Bregar, Marko Tratnik je osvojil 24. mesto, Aleš Žontar je bil 31., Marjan Zupančič pa 49.

Balinanje – Najboljše slovenske balinarke v igri posamezno so se v Bistrici pri Tržiču pomerile na državnem prvenstvu. Do naslova se je prebila Polona Zule, ki je po uspešni klubski sezoni v dresu Kolektorja Idrija obogatila svojo zbirko odličij z državnih prvenstev. Nova prvakinja si je v skupinskem delu tekmovanja privoščila poraz proti domačinki Sonji Debevc (Bistrica, 6 : 13), ki pa ji je nato z obrestmi vrnila v velikem finalu z zmago s 13 : 4.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 29. februar 2016 / 12:41

Lambergh lani uspešno

Poletna sezona je bila uspešna, hotel je dobro zapolnjen tudi v jesenskem in zimskem času. Med gosti prevladujejo tujci, vse več zanimanja med domačimi turisti. Medicinskega dela ponudbe (še) ni.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 20. oktober 2008 / 07:00

Štirikrat oder za zmagovalce

Plesalke in plesalci Blejskega plesnega studia so se pred nekaj dnevi vrnili z evropskega prvenstva v hip-hopu, kjer so v Kalundborgu na Danskem kar štirikrat zasedli oder za zmagovalce. G...

Prosti čas / ponedeljek, 20. oktober 2008 / 07:00

Vseslovensko brucovanje

BRUC bo tokrat gostil Šank rock, Magnifica & Turbolentzo, Trkaja & Rapostole, Omarja Naberja, Kingstone, Niete, Elvisa Jacksona, Guštija in Polono, The Tide. Ne bodo manjkali tudi elektronski ritmi.

Kultura / ponedeljek, 20. oktober 2008 / 07:00

V spomin Stanku Šimencu

V Gorenjskem muzeju so v torek pripravili srečanje v spomin na julija preminulega mag. Stanka Šimenca.

Kultura / ponedeljek, 20. oktober 2008 / 07:00

Portreti ljudi in živali

Tržič - V galeriji Atrij Občine Tržič bo do 21. oktobra na ogled likovna razstava, s katero se v domačem mestu že drugič samostojno predstavlja Marija Blaži – Mici. Po pok...

Prosti čas / ponedeljek, 20. oktober 2008 / 07:00

Razlaga sanj: Česen

Že od pradavnine je človeka privlačil svet sanj in njihov simbolni jezik.