Samoplačniške storitve v bolnišnici

V Splošni bolnišnici Jesenice so začeli omogočati tudi samoplačniške preglede. Pregled pri specialistu, denimo, stane sedemdeset evrov.

V Splošni bolnišnici Jesenice so začeli omogočati tudi nekatere samoplačniške storitve in posege, za katere pacient ne potrebuje napotnice. Kot so povedali, se je mogoče naročiti na samoplačniško magnetno resonanco (MR) glave, skeleta in abdomna, na ultrazvok dojk, prav tako omogočajo samoplačniško sedacijo pri kolonoskopiji in pri transezofagealnem ultrazvoku srca (skozi požiralnik). Samoplačniške preglede omogočajo tudi v nekaterih ambulantah, in sicer v dermatološki, proktološki, kirurški (pri prim. Janezu Pšenici, dr. med.), ortopedski (pri Petru Ješetu, dr. med.) in v ambulanti za športnike.

"Samoplačniške storitve se opravljajo izven rednega delovnega časa, po dogovoru, trudimo pa se, da storitev opravimo v čim krajšem času oziroma da so opravljene v roku štirinajstih dni," so pojasnili v bolnišnici. In kakšne so cene? Za ilustracijo so navedli ceno pregleda pri specialistu, ki znaša okvirno sedemdeset evrov. In v čem je prednost samoplačniških pregledov za paciente? Vsekakor krajše čakalne dobe, poleg tega so v samoplačniške preglede vključene nekatere nadstandardne storitve, ki jih pregledi ZZZS ne vključujejo. Pacienti na ta način pridejo do zdravstvene storitve v želenem času, storitev pa je dosegljiva za pacienta, tudi če se lečeči zdravnik z njo ne strinja, so še pojasnili v Splošni bolnišnici Jesenice.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sreda, 23. julij 2014 / 10:37

Atraktivni obračuni na mivki

Minuli konec tedna je v Kamniku potekalo državno prvenstvo v odbojki na mivki v kategoriji do 15 let, konec tega tedna pa bo v Kranju in Preddvoru državno prvenstvo za člane in članice.

Objavljeno na isti dan


Kronika / torek, 10. januar 2017 / 17:17

Nič odškodnine za trk z deskarjem

Rekreacijsko-turističnemu centru Krvavec ni treba plačati odškodnine Kranjčanu, ki se je poškodoval na krvavškem smučišču, enako tudi ne povzročitelju nesreče.

Radovljica / torek, 10. januar 2017 / 17:15

Obratuje tudi smučišče v Kamni Gorici

Kamna Gorica – Smučišče v Kamni Gorici je Športno društvo Partizan Kamna Gorica v spodnjem delu uspešno zasnežilo. Otroci so se lahko sankali že med božično-novoletnimi prazniki, z obratovanjem vle...

Kronika / torek, 10. januar 2017 / 17:14

Kraja priljubljene maskote

Bled – Na Bledu še vedno niso razrešili uganke, kam je zadnji lanski dan med 11. Silvestrovanjem za otroke izginila priljubljena maskota Medved Čalapinko. Unikaten kostum je neznanec ukradel po kon...

Zanimivosti / torek, 10. januar 2017 / 17:14

Slovenski konjeniki v državi SHS

Avstro-Ogrska je konec leta 1918 prenehala obstajati. Avstro-ogrski dragonci slovenskega rodu so se priključili vojski generala Rudolfa Maistra, ki je branil severno mejo.

Kranjska Gora / torek, 10. januar 2017 / 17:12

Zima vendarle tudi bela

Letošnja zima je sploh na Gorenjskem izjemno skopa s snegom, zato so ljubitelji smučanja in drsanja pretekli konec tedna izkoristili prav vsak kotiček, kjer je bilo mogoče uživati na snegu in ledu. Te...