Rošade v turističnem stebru Save

V družbah Sava Turizem, Hoteli Bernardin in Istrabenz Turizem, ki tvorijo turistični steber Save, bo z marcem prišlo do več kadrovskih rošad.

Kranj – Predsednik uprave Save Turizem Andrej Prebil bo 1. marca prevzel vodenje uprave družbe Hoteli Bernardin, nadzorni svet Sava Turizma pa je za novo predsednico uprave družbe imenoval njeno dosedanjo članico Renato Balažic, ki bo mandat nastopila prav tako 1. marca, so sporočili iz družbe Sava Turizem, ki ima v lasti pomembne turistične kapacitete na Bledu. Borut Simonič ostaja član uprave Save Turizma.

V največjem slovenskem turističnem podjetju so poudarili, da je družba od nastopa nove tričlanske uprave, ki jo je od leta 2011 vodil Andrej Prebil, dosegla izjemne rezultate. Že v prvem letu pod vodstvom Prebila so tako po dolgoletni izgubi znova ustvarili dobiček, EBITDA (dobiček iz poslovanja pred obrestmi, davki in amortizacijo) pa se je v obdobju od 2011 do 2015 podvojila na 14 milijonov evrov. Na podlagi teh rezultatov je nadzorni svet Save Turizma celotni upravi potrdil podaljšanje mandatov do leta 2021.

V okviru načrta konsolidacije turističnih družb Poslovne skupine Sava je tudi poslovno zahtevno prestrukturiranje družbe Hoteli Bernardin, kamor sedaj odhaja Prebil. Njegova naloga bo uresničevanje strategije za dosego načrtovanih sinergij v okviru finančnega prestrukturiranja Poslovne skupine Sava, s ciljem povezovanja in doseganja sinergij treh turističnih družb Sava Turizem, Hoteli Bernardin in Istrabenz Turizem, so še poudarili. Z marcem bo sicer prišlo tudi do sprememb v Istrabenz Turizmu, katerega vodenje bo prevzel sedanji predsednik uprave Istrabenza Andrej Laznik, član uprave pa bo postal nekdanji predsednik uprave Save Matej Narat.

Iz uprave družbe Sava so sporočili, da je po vložitvi predloga načrta finančnega prestrukturiranja s strani upnikov potrebno brez odlašanja in kontinuirano skrbeti za uresničevanje ciljne vsebine strateške konsolidacije, internacionalizacije in sinergijskega delovanja družb Sava Turizem, Hoteli Bernardin in Istrabenz Turizem, ki tvorijo turistični steber Save. »Zato uprava Save izraža podporo organom nadzora in vodenja omenjenih družb pri uresničevanju aktivnosti za realizacijo opredeljenih ciljev,« poudarjajo. Sava, ki je v prisilni poravnavi, je edina lastnica Save Turizma, največja aktivna, sicer 9,1-odstotna lastnica Hotelov Bernardin, in tudi največja, 16,3-odstotna lastnica Istrabenza, pod katerega sodi Istrabenz Turizem.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / torek, 19. april 2022 / 16:43

Tanja odgovarja

Sem vaša redna bralka. Zanima me glede mame in njenega zdravja. Težave ima z revmatizmom, je tudi že slabše gibljiva. Živi še pri meni, saj bi jo v dom težko dala....

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / sobota, 19. februar 2022 / 00:00

Od sobote nič več karanten ob tveganem stiku z okuženim s koronavirusom

Od sobote posamezniku v primeru tveganega stika z okuženim s koronavirusom ne bo več treba v karanteno, je po današnji seji vlade sporočil minister za zdravje Janez Poklukar. Drugih ukrepov kljub prič...

Šport / petek, 18. februar 2022 / 15:59

V Radovljici pozdravili Petra Prevca

Radovljica – V četrtek popoldan so Petra Prevca kot prvi po šampionovi vrnitvi v Slovenijo pozdravili Radovljičani. V mestu, kjer dobitnik dveh olimpijskih medalj v Pekingu zadnjih nekaj let živi z...

Kronika / petek, 18. februar 2022 / 15:27

Lažno unovčevali turistične bone

Kar 104 kazniva dejanja zlorabe pri unovčevanju turističnih bonov naj bi storili štiri Gorenjci.

Žirovnica / petek, 18. februar 2022 / 15:25

Natečaj Prešerna figa odlično uspel

Na literarni natečaj Zavoda za turizem in kulturo Žirovnica je prispelo kar osemdeset pesmi.

Gorenjska / petek, 18. februar 2022 / 15:23

Ob dnevu turističnih vodnikov

Ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov, ki ga zaznamujemo 21. februarja, bo na Gorenjskem več brezplačnih vodenj po različnih krajih.