Prečno povezavo naj bi odprli marca, stanovanja pa naj bi prve stanovalce dobila aprila. / Foto: Andraž Sodja

Za zdaj prodanih osem stanovanj

V novi soseski Gorenjski sonček na Jesenicah prvi stanovalci še niso vseljeni, saj objekti še čakajo uporabno dovoljenje. Nadhod čez bohinjsko progo naj bi odprli marca.

Jesenice – »Stanovalci se bodo lahko v objekte vselili po pridobitvi uporabnega dovoljenja za stanovanjske objekte, kar bo predvidoma v mesecu aprilu,« je na vprašanje, ali so v novi jeseniški stanovanjski soseski Gorenjski sonček prvi stanovalci že vseljeni, odgovoril direktor družbe Anepremičnine Gregor Žvipelj. V prihodnjih dneh pričakujejo razpis za tehnični pregled za stanovanjske objekte.

Po Žvipljevih besedah je osem stanovanj že prodanih, še deset pa je rezerviranih. »Pokazalo se je, da je zanimanja za nakup stanovanja s strani potencialnih kupcev veliko, ne samo z Jesenic, temveč tudi iz okoliških krajev, Koroške Bele, Kranja, Tržiča, Radovljice, Bleda,« je zadovoljen Žvipelj. Za nakup stanovanj v sodelovanju z Abanko omogočajo ugodno kreditiranje, je dodal.

V sklopu gradnje so uredili tudi okolico in zgradili povezovalni nadhod s pešpotjo prek bohinjske proge. Tehnična pregleda za dovozno cesto in nadhod sta bila že opravljena, tako da uporabno dovoljenje pričakujejo v marcu. Takoj po pridobitvi uporabnega dovoljenja bodo tudi odprli nadhod čez progo, ki bo povezal sosesko z osrednjim delom Jesenic.

V soseski so sicer štirje večstanovanjski objekti s skupaj 62 stanovanji, velikimi od dobrih 38 do 129 kvadratnih metrov. Cene se gibljejo od dobrih 50 tisoč evrov za najmanjše enosobno stanovanje pa do 162 tisočakov za štirisobno. V kleti je 47 notranjih parkirnih mest, zunaj 66, urejajo pa tudi polnilno postajo za elek­trična vozila.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 19. april 2018 / 11:14

Koncert mladih bobnarjev

Medvode – V soboto, 21. aprila, bo ob 17. uri v Klubu Jedro koncert učencev šole bobnov, ki jo vodi Klemen Markelj.

Objavljeno na isti dan


Bled / ponedeljek, 29. februar 2016 / 13:14

V ospredju razvoj parka

Na konstitutivni seji se je v sredo zbral novi svet javnega zavoda Triglavski narodni park (TNP). Obravnavali so tudi program dela in finančni načrt zavoda za letošnje leto.

Jesenice / ponedeljek, 29. februar 2016 / 13:13

Za zdaj prodanih osem stanovanj

V novi soseski Gorenjski sonček na Jesenicah prvi stanovalci še niso vseljeni, saj objekti še čakajo uporabno dovoljenje. Nadhod čez bohinjsko progo naj bi odprli marca.

Radovljica / ponedeljek, 29. februar 2016 / 13:12

Prihodnost je v povezovanju

Občina Radovljica ima novo turistično strategijo. V obdobju petih let naj bi postala kulinarično središče Gorenjske, nacionalno romarsko središče ter prepoznana kot odličen ponudnik priložnosti za špo...

Radovljica / ponedeljek, 29. februar 2016 / 13:09

Izbrali letošnje štipendiste

Na sedežu družbe Iskra Mehanizmi so slovesno podelili štipendije za leto 2015/2016.

Tržič / ponedeljek, 29. februar 2016 / 13:05

Ohraniti skupno dobro

V Knjižnici dr. Toneta Pretnarja v Tržiču je gostoval znani pisatelj in publicist Miha Mazzini.