Pica z mletim mesom

Pica, ena iz med tistih jedi, ki jo lahko obložimo vedno drugače in se je nikoli ne naveličamo.

Za pripravo pice potrebujemo: za testo: 400 g moke, pol kocke kvasa, pol žličke soli, 1 žličko sladkorja, 2 dl mlačne vode, 3 žlice olivnega olja; za nadev: 200 g paradižnikovih pelatov, 2 žlici olja, 1 večjo čebulo, 2 stroka česna, 1 paradižnik, 400 g mlete govedine, 1 dl goveje juhe, sol, poper, muškatni orešček, baziliko, 100 g naribanega sira.

Priprava testa: Kvas nadrobimo v skodelico, pomešamo z žličko sladkorja in moke. Zalijemo z 1 dl mlačne vode. Premešamo in pustimo stati na toplem 10 minut. Moko večkrat presejemo, v sredini naredimo jamico ter okrog potresemo sol. Na sredino jamice vlijemo pripravljen kvas in okrog pokapljamo olivno olje. Na sredino prilijemo še preostanek tople vode. Vse skupaj zgnetemo v testo, ki ga gnetemo vsaj 5 minut. Testo oblikujemo v kepo in ga premažemo z oljem. Pokrijemo ga s čisto kuhinjsko krpo. Na toplem naj počiva 30 minut. Med tem časom pripravimo nadev.

Priprava nadeva: Čebulo in česen olupimo in nasekljamo. V ponvi močno segrejemo žlico olja, na kateri prepražimo čebulo. Čebulo pretresemo na krožnik. V isti ponvi ponovno segrejemo in olje ter nanj stresemo mleto meso. Meso posolimo, popramo in potresemo s ščepcem muškatnega oreščka. Meso pražimo približno 10 minut, da porjavi. Nato dolijemo juho in dušimo še 20 minut.

Sestavljanje pice: Testo za pico na hitro pregnetemo ter ga razvaljamo v velikosti pekača (velik pekač ali dva majhna okrogla pekača za pico). Testo premažemo s paradižnikovimi pelati, potresemo z naribanim sirom. En paradižnik narežemo na tanka kolesca, ki jih enakomerno razporedimo po siru in potresemo z baziliko. Na vse to nadevamo pripravljeno meso. Meso potresemo s čebulo. Pico pečemo v pečici, ogreti na 220 °C, 15 minut.

Nasvet: Na pico se da še kaj dodati ali ji kaj odvzeti. Količine in sestavine prilagajamo glede na svoj okus in glede na to, kaj imamo na voljo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / petek, 29. junij 2007 / 07:00

Rekreatur bo letos številnejši

Za Rekreatur - ekipno kolesarjenje po Sloveniji - je prijavljenih že 15 ekip. Potekal bo od 23. do 26. avgusta.

Objavljeno na isti dan


Rekreacija / četrtek, 19. maj 2016 / 14:24

Pospeši ritem

Brezplačni tekaški treningi v sklopu projekta Pospeši ritem potekajo na devetih krajih po Sloveniji dvakrat tedensko od 19. aprila do 30. junija. Obiskali smo jih v Kranju, kjer na trening pride tudi...

Rekreacija / četrtek, 19. maj 2016 / 14:16

Izrazita skala

Kopa (1360 m) – V soseščini Porezna. Neznani, nizek greben, ki, če imamo srečo z vremenom, ponudi fantastičen razgled na vse strani neba.

Šport / četrtek, 19. maj 2016 / 14:07

Največji uspeh Ivaniča

Mladi Medvoščan je bil najlepše presenečenje domačega mednarodnega turnirja v badmintonu.

Kamnik / četrtek, 19. maj 2016 / 14:04

V Arboretum prihaja LandArt

Volčji Potok – Arboretum Volčji Potok in Biotehniški center Naklo pripravljata zanimiv in svetovno znan ustvarjalni dogodek LandArt Slovenia 2016, ki k nam prihaja prvič, potekal pa bo od 18. do 20...

Naklo / četrtek, 19. maj 2016 / 14:01

Odprtje razstave Sandijeva pot iz sence

Spodnje Duplje – Kulturno-turistično društvo Pod Krivo jelko Duplje vabi na odprtje fotografske razstave Sandijeva pot iz sence v četrtek ob 18. uri v Graščini Duplje. Pred kratkim je naš slepi mar...